Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elindult a koppenhaga.blog.hu!

  • 2009. november 25.
  • beus
Szeretnél többet megtudni a klímaváltozásról? Érdekelnének a decemberben Koppenhágában zajló események, de nem szereted a száraz és unalmas szövegeket? A WWF egy érdekfeszítő blogot indított, melyet ajánlunk a téma iránt érdeklődő pedagógusok és diákok figyelmébe is!

 

A hazai WWF kollégái decemberben Koppenhágából tudósítanak majd az ENSZ éghajlatváltozás konferenciájáról, a tárgyalások menetéről, a kapcsolódó akciókról, és az utcai eseményekről.

 

A WWF célja, hogy mindenki érthető és élvezhető formában szerezhessen hiteles és pontos információkat egy olyan megállapodás megszületéséről, mely mindannyiunk számára kulcsfontosságú. A világ vezetőinek meg kell állapodniuk a kibocsátás-csökkentési céljaikban, pénzügyi vállalásokat kell megfogalmazniuk a fejlődő országok megsegítésére, valamint adaptációs stratégiájukat is egyeztetniük kell. A Kiotói Jegyzőkönyv folytatásaként kikiáltott megállapodás akkor lenne igazán sikeres, ha jogilag is kötelező egyezmény születne, szigorú vállalásokkal, valamint a nagy szennyező országok teljes bevonásával (USA, Kína).

Talán most még csak annyit érzékelsz a klímaváltozásból, hogy novemberben 15 Celsius fok van, vagy hogy nyáron már nem ritka a 30 fok feletti hőmérséklet sem. Azonban a klímaváltozás sajnos nem csak ennyiből áll.

Mi történhet még?

Kövesd figyelemmel, kommentelj, és kérdezz bátran a koppenhaga.blog.hu segítségével!

 

Forrás és részletek: WWF