Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriási siker: lejárt szavatosságú élelmiszerek 35 forintért

  • 2018. január 02.
  • CsViki

Egy angliai élelmiszerboltlánc 125 kereskedelmi egységében kezdi meg lejárt szavatosságú élelmiszereket árusítását. A projekt csak a nem romlandó árukra terjed ki, mint például a rizs vagy a tészták – írja a Piac és Profit.

 

Lejárt, de még fogyasztható

 

Az angol kormányt és a kiskereskedelmi szektort a közelmúltban heves kritikák érték a környezetvédő aktivisták részéről amiatt, hogy túl sok élelmiszer végzi a szemétben.

A East of England Co-op, mely független az ismert Co-operative Grouptól, 125 boltjában kezdi meg olyan nem romlandó áruk értékesítését, melyek már szárazabbak a kelleténél, de még fogyaszthatók.

A pilotprojektben például rizst és tésztákat árusítanak akár olyan alacsony összegért is, mint 10 cent (35 forint).

A cég vezérizgatója a sajtónak elmondta, 14 boltjukban már kipróbálták a kiárusításnak ezt a módszerét, és nagyon sikeres volt az akció. Órákon belül elfogytak az árucikkek. Úgy látszik, az angol fogyasztók is árérzékenyek, nem csak a magyarok.

„Vásárlóink nagy része megérti, hogy ezek az élelmiszerek továbbra is fogyaszthatók, és méltányolják, hogy lehetőségük van a spórolásra”, mondta Roger Grosvenor, aki hangsúlyozta, hogy az akciót nem azért találták ki, hogy még nagyobb forgalmat termeljenek.

A leárazás nem terjed ki a romlandó élelmiszerekre, mint például a húsok, zöldségek és gyümölcsök.

További részletek a Piac és Profit oldalán ide kattintva.

 

Forrás: dontwasteit.hu