Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyár közepén jöhet a nagy hulladékkáosz

  • 2016. május 28.
  • PKata

Ha beindul az új központi hulladékgazdálkodási rendszer, akkor a hazai szemétszállító cégeknek az ötöde lehet veszteséges és mehet csődbe.

A Magyar Nemzet közölte, hogy a Pest és Nógrád megye több mint száz településén szemétszállítást végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. levélben fordult az április óta a számlázást végző Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez, mert tartalékai kifogytak, és ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nyár közepén leállhat a szolgáltatás.

kukásautó

Weingartner Balázs, az NHKV elnöke szerint a cégnek kellene megelőlegezni a pénzt. Ezt viszont képtelenségnek tartja Gyenes Balázs, Gödöllő alpolgármestere, aki szerint egyedül Budapestet nem fenyegeti veszély, mert ott továbbra is a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. számláz.

A Magyar Nemzetnek Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere azt mondta, átmenet nélkül képtelenség bevezetni az új, központosított hulladékgazdálkodási rendszert.

 

Forrás: http://www.penzcentrum.hu

Kép forrása: http://mno.hu