Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mutatós otthon hulladék nélkül

  • 2017. november 14.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

(A hír forrása a háztartásom hulladék nélkül blog. A linket lásd lent - a Szerk. )

Lassan 2 éve annak, hogy tudatosan elkezdtem csökkenteni a háztartási hulladékot. Az első lépések közé tartozott, hogy a saját bolti tusfürdőmet kiiktattam a fürdőszobából, és szappannal helyettesítettem. Azóta már megtaláltam a tökéletes szappan beszerzési lelőhelyemet is egy helyi kézműves személyében. Tőle tökéletesen csomagolás nélkül vásárolom a szappanokat, ritkábban egyszerű papírzacskóban.

Mára a szappanimádatom odáig "fajult", hogy nem csupán tisztálkodási szerként tartom, hanem dekorációs céllal is.

A fürdőszobában külön polcot ürítettem ki azért, hogy ilyen mutatósan tudjam tárolni a szappanokat.
Az üveg jelenleg egy egyszerű nagyobbacska befőttesüveg, aminek a szájára körben ragasztópisztollyal régi maradék csipkét ragasztottam. Hosszabb távon, ha valamelyik bolhapiacon belefutok egy szépséges üvegfedős üvegedénybe, akkor elképzelhető, hogy lecserélem.

A sajátom pedig ilyenre sikerül, és el is helyeztem a fürdőszobában a végleges helyére. Már most imádom, nagyon elégedett vagyok:


Egyszerű befőttesüveg csipkével


Szappanok a végleges helyükön



A lényeg, hogy a hulladék nélküli háztartás is rejteget szépségeket, egyszerűen, olcsón, hulladék nélkül! Ha még több hasonló inspiráló ötletre vágysz, akkor böngéssz a Háztartásom Hulladék Nélkül Pinterest oldalán is.

 

A képek és a hír forrása: zero-hulladek.blogspot.hu