Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyar találmányok a rangos Falling Walls Lab berlini döntőjén

  • 2016. május 03.
  • PKata

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának szervezésében ma zajlott Falling Walls Lab Budapest rendezvényen 15 fiatal diák, kutató, illetve szakember mutatta be innovatív ötletét. A nívós nemzetközi Falling Walls Lab hazai előválogatóján a legjobbnak ítélt három fejlesztés, egy paralízises betegeket segítő mobilalkalmazás, egy hosszan eltartható zöldségfelvágott és egy ingyenes online oktatási platform versenyez a novemberi döntőn Berlinben a világhírű szakemberekből álló zsűri előtt.

A Szent István Egyetem mesterképzését végző második helyezett Gergely Kristóf és társai a rövid ideig frissen tartható zöldségek, illetve az így keletkezett jelentős mennyiségű élelmiszerhulladék problémájára találtak megoldást VeSage nevű termékükkel, amely egy magas fehérjetartalmú és a különleges táplálkozási igényűek számára is fogyasztható zöldségfelvágott. A négyfős csapat a fejlődő országokban megtermelt, de tárolókapacitás hiányában fel nem dolgozott zöldségek hasznosításához szükséges know howt is kidolgozta már, így célozva meg a húspótlást, valamint az ökológiai lábnyom csökkentését.

fallinWalls

 

A világ közel 30 országában megrendezett Falling Walls Labeken különböző diszciplínákról és szakterületekről érkező jelentkezők mérettetik meg magukat a természettudományoktól kezdve a gazdaság- és társadalomtudományokon át a művészeti és mérnöki területekig. Az indulók között vannak diákok, kutatók és tudósok, akik BSc, MSc, PhD tanulmányaikat végzik vagy már post doc-ként dolgoznak. A versenyzők háromperces, angol nyelvű előadásokban összegzik ötletüket, innovációjukat választ adva a kérdésre, hogy „Melyik a következő fal, amelyet le kell bontani?".

 

A 2016-os Falling Walls Lab Budapest rendezvényről készült videofelvétel a http://www.ustream.tv/channel/rSKJ6reA7m3 linken érhető el.

A további eredményekről az eredeti cikk tájékoztat