Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lekapcsolják Budapest díszvilágítását

  • 2017. március 21.
  • PKata

bpRendhagyó program zárásaként a János-hegyi Erzsébet-kilátónál kapcsolják le Budapest díszvilágítását szombaton 20.30-kor a Föld órája elnevezésű rendezvényen.

A globális kezdeményezés magyarországi főszervezője, a WWF Magyarország fejlámpás kirándulást szervez a Normafán. A séta a Síháztól indul 19 órakor és a János-hegyi Erzsébet-kilátónál ér véget.  A résztvevők és a díszvendégek ott kapcsolják le 20.30-kor Budapest díszvilágítását, majd egyedi fotókat készítenek a lámpák fényével 60+ jelet alkotva a kilátó teraszán - közölték a szervezők kedden.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 2007-ben indult kezdeményezése mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtte ki magát, amely több mint 2,4 milliárd embert ér el világszerte. Tavaly 178 ország vett részt a mozgalomban, amelynek célja az energiatakarékosság.

Idén március 25-én, szombaton este fél kilenc és fél tíz között "kapcsolunk le" egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére és a figyelmet azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlik - emelte ki közleményében a szervezet. A további programokról a foldoraja.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: http://nepszava.hu

Kép: http://timelesscolors.deviantart.com