Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legyen beleszólásod a terméktervezésbe!

  • 2018. október 10.
  • Csilla

Magyar nyelven is elérhető a nemzetközi kezdeményezés, a The People's Design Lab! Szavazz azokra a termék kategóriákra, amelyek szerinted a legrosszabbak környezetvédelmi szempontból. A Zero Waste Europe szervezete mindent megtesz azért, hogy a döntéshozók elé kerüljönenek a problémás termékek. Szavazás határideje: Ne Vásárolj Semmit! Nap.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a verseny, amelynek célja a legrosszabb tervezésű termékek meghatározása. Ebben tudsz most Te is segíteni!

 

Miért érdemes szavazni?

Ahhoz, hogy a Zero Waste Europe sikeresen tudjon EU-s szinten lobbizni, szüksége van a lakosság támogatására. A ZWE csapata az Európai Bizottság és más döntéshozók számára fogja bemutatni, hogy a fogyasztók lépéseket szeretnének látni annak irányába, hogy a fenntarthatatlan, rossz tervezésű termékeket hosszú távon kivonják a forgalomból. A Te hangodra is szükség van, hogy bebizonyíthassuk, ez nem egy szűk társadalmi kör igénye.

 

Hogyan működik?

Ebben az évben négy kategórián (túlcsomagolás, szemétnek tervezve, egyszer használatos műanyagok, mérgező anyagok) belül lehet három termék típusra szavazni. Szavazz most a szerinted legproblémásabb termékekre, és oszd meg másokkal is!

 

Pár szóban a versenyről

Az emberek vágynak jó tervezésű termékekre, és a The People's Design Lab kezdeményezése ezt szeretné elérni.

Azonban ha körülnézünk, azt látjuk, hogy a legtöbb terméket szemétnek tervezik. Ezt a problémát megcélozva hirdeti meg harmadik alkalommal a versenyt a ZWE csapata. A projekt célja, hogy minél több embert megmozgasson, hogy minél többen mondhassák el, mely termékek tervezése a legrosszabb. Amint megvan az eredmény, Zero Waste Europe felveszi a kapcsolatot a gyártókkal és európai döntéshozókkal, ezzel ösztönözve a fenntarthatóbb terméktervezést.

 

A honlap magyarra fordítását Kovács Éva végezte a Humusz Szövetség megbízásából.Köszönjük munkádat!
Légy Te is a Humusz önkéntese!