Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mimó és Csipek februárban ismét a Millenárison zöldít!

  • 2012. január 25.
  • Axi
Mimó és Csipek idén is látogatás tesz a Millenárison, hogy még több gyerekkel ismertesse meg a környezettudatos viselkedést. Így február 18-án, szombaton, egész napos programmal várják a családokat a zöld gondolatokért elkötelezett mesehősök a Millenárison.

A „Bábozd Zöldre az Otthonod” programot az Európalánta Egyesület környezetvédelem és a hagyományőrzés iránt elkötelezett csapata működteti, akik kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állítottak össze. A program szeptembertől újabb óvodákba látogat el és nyújt segítséget mind az óvónőknek, mind a gyerekeknek a zöld gondolatok elsajátításában. A program célja a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális és fontos szakasza az ember életének.

A program egyik alappillére a Mimó és Csipek az erdőben c. bábelőadás. A Gryllus-dalokkal fűszerezett szórakoztató mese megismerteti a gyerekekkel az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit. A bábelőadás főszereplői Mimó és Csipek, akiknek kalandokkal teli környezettudatos útján cimboráik – Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, Cserka – valamint maguk az ovisok segítenek. Idén a mese a városban folytatódik – Mimó és Csipek a városban címmel -, hiszen a ravasz Cserka három feladatból álló kihívás elé állítja a két környezettudatos mesehőst, Mimót és Csipeket, akiknek ezúttal a városi környezetet kell zöldebbé varázsolniuk. Természetesen a városban sem maradnak magukra a mesehősök, hiszen újabb barátokra tesznek szert a feladatok teljesítése során.

A bábelőadásokat követő kézműves foglalkozáson természetes agyagból, festékekből és papírból készíthetnek mindenféle csodás alkotást a gyerekek. Továbbá részt vehetnek erdei körtáncon, valamint a bábos játszóház környezetvédelmi feladatai segítségével az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit és fontosságát ismerhetik meg, mélyíthetik el a gyerekek.

Nem maradhat ki a programból a két legfontosabb látványelem sem: az embernagyságú mesehősök, Mimó és Csipek, valamint az „inverz-graffiti”, amikor környezetbarát módon „belemossuk” a Millenáris környéki járdákba a Mimót és Csipeket ábrázoló logót.

Helyszín: Millenáris, Fogadó (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20)

Időpont: 2012. február 6. hétfő 10.00 óra

Program:

11.00 - 11.30 Mimó és Csipek az erdőben – bábelőadás
11.30 – 15.00 kézműves foglalkozások, játszóház
15.00 – 15.30 Mimó és Csipek a városban - bábelőadás
16.00 – 17.00 Makám koncert

További információ:

Kőhegyi Ilona (06-30/465-8702) [email protected]

Hajós Katalin (06-30/202-1745) [email protected]