Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztáljunk együtt! – Pályázati felhívás

  • 2016. január 22.
  • Csilla

KomposztálásZöldítse intézményét egy ingyenes, környezettudatos hulladékkezelési módszerrel, és spróljon a hulladékkezelési díjon is! Pályázatunkra oktatási és közintézmények jelentkezését várjuk Budapesten!

Az elmúlt években a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával összesen 170 fővárosi oktatási intézményt vontunk be sikeresen a komposztálási programunkba. Mindannyiunk közös érdeke ugyanis, hogy a zöldfelületeken képződő hulladékokat – vagy kifejezőbb nevükön: zöld javakat – a leginkább környezetbarát módszerrel kezeljük. Ez pedig nem más, mint a természeti körforgásnak teret engedni: a hulladékot helyben, komposztálóba gyűjtjük, és hagyjuk, hogy a természet elvégezze a dolgát. Egy szezon után pedig ott az ingyenes és nagyon is értékes tápanyag-utánpótlás az intézmény kertje számára.

A pályázat tárgya

Budapesti oktatási és közintézmények igényelhetnek térítésmentesen intézményenként 2 komposztkeretet, amelyet egy 4 órás képzés keretében vehetnek át.

A pályázók köre

•    Kiemelten fővárosi óvodák, általános és középiskolák.
•    Közintézmények, pl.: kórházak, rendelők, művelődési házak, állami üzemeltetésű intézmények stb.
•    Közfeladatot ellátó szervezetek, pl.: idősek otthona, egyéb speciális lakóotthonok stb.

A képzésekről

A komposztkeretek átvételének feltétele egy képzésen való részvétel!

Helyszín: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru u. 11.

Időpontok: 2016. március 21., 22. és 23., (az egyes napokon bonyolított képzéstípusokat a pályázó intézmények végleges összetétele dönti el)

Időtartam: 4 óra

Célközönség:
A/ Képzés pedagógusoknak. Téma: a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalói mellett környezeti nevelési módszertani segítség a tudásátadáshoz.
B/ Képzés kertüzemeltetőknek, karbantartóknak, kertgondnokoknak. Téma: a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalói.

 

Komposztkeret osztás Komposztképzés 2014-ben

 

A pályázatra jelentkezni itt lehet.

 

Jelentkezési határidő: február 29. 23:59

Az elmúlt évek tapasztalata alapján a létszámkeret gyorsan kimerül, így amennyiben mindenképpen szeretne pályázni, azt miharabb tegye meg.


A közfeladatot ellátó szociális intézmények (elsősorban lakóotthonok) fentieken kívül pályázhatnak arra, hogy a helyszínen egy komposzt pontot hozzunk létre, ahol az intézményben élőket aktívan is bevonjuk, számukra környezeti nevelőnk és önkénteseink segítségével játékos foglalkozást, képzést is tartunk, és önkénteseink tájékoztatót is készítenek.
Amennyiben intézménye élni szeretne a lehetőséggel, kérjük, ezt a jelentkezési lapon jelezze.

Kiválasztás

A jelentkezéseket az oktatási intézmények preferenciája mellett, érkezési sorrendben fogadjuk, amíg a keret ki nem merül. 55 intézmény igényét tudjuk fogadni. A komposzt ponttal kapcsolatban a fizikai megvalósíthatóság, illetve az otthonban élők bevonhatósága a döntési szempont.


További információ

Urbán Csilla
nulla hulladék programvezető
Humusz Szövetség
1111 Budapest, Saru u. 11.
tel: +36 1 386-2648
fax: +36 1 279-1844