Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Önkéntességet Veszprém megyébe!

  • 2011. január 19.
  • Géczy Anna
Csalán Egyesület nyerte el az Önkéntes Centrum létrehozásának lehetőségét Veszprém megyében. Így hát, aki hajlandóságot érez magában az önkénteskedésre, esetleg szívesen fogadna önkéntes segítséget keressen fel a Csalán Egyesületet.

Önkéntességet Veszprém megyébe!

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány által koordinált Önkéntes Centrumokkal az ország valamennyi megyéjében találkozhatsz. Kattanj rá az alábbi címre, így könnyedén utánajárhatsz a lakóhelyedhez legközelebb eső Önkéntes Centrum elérhetőségének.

 

http://www.onkentes.hu/alap.php?inc=dsp&menu_id=119

 

Veszprém megyében a Csalán Egyesület nyerte el ezen Önkéntes Centrum létrehozásának lehetőségét, így ennek köszönhetően mi biztosítunk lehetőséget a vállalkozó szellemű, kellően nyitott önkénteskedni vágyóknak, valamint az őket fogadó megyei civil szervezeteknek, intézményeknek, hogy a projektidőn belül Csalános közreműködéssel egymásra találjanak.

 

Célunk, hogy Veszprém megyében népszerűsítsük az önkéntességet, növeljük az emberekben az önkéntességre való hajlandóságot és elterjesszük a leendő fogadószervezetek körében, hogy az önkéntes munka számukra is nagyon sok előnnyel járhat.

 

A Nemzetközi Önkéntesség Éve után 10 évvel 2011 az Európai Önkéntesség Éve lett, ami a Veszprém Megyei Önkéntes Centrum életében is meghatározó fontosságú.

 

Így hát, aki hajlandóságot érez magában az önkénteskedésre, esetleg szívesen fogadna önkéntes segítséget, ne habozzon, keressen minket, segítünk! (Csalán Egyesület – Győri Judit programkoordinátor, [email protected], 88/578-390, 06/30/468-49-94)

 

Veszprém megyei eredményeink:

  • Faültetés megyeszerte 120 önkéntes segítségével

  • A Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság Bakonyi Házának kemencéje is önkéntes segítséggel újulhatott meg

  • December 5-én és 6-án önkéntes Mikulások valamint krampuszaik közreműködésével örvendeztettük meg 4 veszprémi intézmény apraja nagyját

  • A vörösiszap-katasztrófa sújtotta területeket érintő munkálatokban az ajkai Kristály-Völgy Egyesület – mint fogadószervezetünk – több száz önkéntes munkáját koordinálta

  • A Jókai Mór Művelődési Központ által szervezett Pápai Történelmi Napok lebonyolítását 23 önkéntes segítette

  • A Csalán Egyesület X. Ökovásárát 30-nál is több önkéntes segítette

  • A Somló Hangja Fesztiválon több, mint 20 önkéntes dolgozott folyamatosan

  • Az ajkai Civil Majális – a Kristály-Völgy Egyesület szervezésében – önkéntes munkával jöhetett létre

  • A pápai Jókai Mór Művelődési Központ adventi programjait 18 aktív önkéntes segítette