Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jön-jön-jön....a TETRA!

  • 2005. július 05.
  • humusz

Az elején szögezzük le: ez most nem a Tetra Pak, mely évek óta ködösít, mikor a kombinált csomagolások anyagában történõ újrahasznosításáról kérdezzük...Ez egy másik TETRA.
A TETRA (TErrestrial Trunked RAdio) egy olyan nyílt európai szabványú professzionális csoportkommunikációs rendszer, amelyet gyorsasági, kiemelt megbízhatósági és védett információátviteli célokra fejlesztettek ki, elsõsorban átfogó kormányzati-készenléti alkalmazásokra. Az, amelyik évek óta készülõdik, s elõbb-utóbb tényleg eljön a Magyarországra. Angliában már van ilyen "áldás" - igen negatívak a lakossági tapasztalatok és ellenállás szervezõdik vele szemben.

A ma.hu cikke szerint a TETRA (digitális folyamatos mobilkommunikációs) rendszer kiépítésére kiírt versenytárgyaláson kiderült: minden vállalkozónak a Nokiával van alvállalkozói szerződése és mivel a közbeszerzés fő eleme a technológia, ezért verseny nem igazán van. Nagy üzlet a Nokiának. Vagy mégsem? Mert a másik cikk arról számol be, hogy a Nokia szívesen szabadulna TETRA üzletágától...