Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kertszépítés

  • 2014. március 26.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

PitypangcsokorA Közgazdasági Politechnikumból húsz fős csapat érkezett, hogy segítsen rendbetenni a kertünket.

A tavasz első szárnypróbálkozásai a Humusz Házba is meghozták a szorgos kis méheket egy 20 fős diákcsapat személyében, akik a Közgazdasági Politechnikumból érkeztek közösségi szolgálatra. Feladatul a kert rendbetételét kapták, ami többek közt a virágágyás kigazolását, a kerítés környékére bedobált szemetek összeszedését, illetve a téglajárda gyomnövényektől való megszabadítását jelentette. Igen népszerű kerti szerszámnak bizonyult a kézi fűnyíró, amit mindenki ki is szeretett volna próbálni.

funyiro

Erre természetesen adódott is lehetőség, így önkénteseink Annamari, Ida és Viktor utasításai alapján és felügyelete mellett igazi csapatmunkában kurtították és gereblyézték össze a füvet, mely végül a komposztunkban lehet ismét hasznos része a természet körforgásának. A kerti tavacskánkba frissen beköltöztetett csigák is örülhettek, hiszen megszabadították a tavat az elburjánzott növényektől, így ők is kényelmesebben sütkérezhettek a szikrázó napsütésben.

talicska
Nagyon köszönjük a diákok és tanáruk, Kocsi Márti munkáját, hatalmas segítséget jelentett ez a néhány órás kertészkedés is a Humusz Ház körül. Reméljük mindannyian jól érezték magukat, és kedvet kaptak a további önkénteskedéshez, mi továbbra is szeretettel várjuk őket!

kozossegi_szolgalat