Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékcsökkentési Hét

  • 2015. november 26.
  • Csilla

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden év november utolsó hetében kerül megrendezésre. Célja, hogy önkéntesek saját akcióötleteikkel hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének és csökkentésének fontosságára. Itthon is lehetett csatlakozni, országszerte rengeteg akció valósul meg. Tavaly az élelmiszerhulladék, idén az újrahasználat került a középpontba.

 

 

Az újrahasználat a hulladékhierarchia legtetején áll rögtön a megelőzés után. Az újrahasználat során megelőzünk is, ugyanis egy tárgy többszöri használatával azt kerüljük el, hogy újat vegyünk. Ezzel pedig energiát és nyersanyagokat is spórolunk!

A Humusz Szövetség immáron 20 éve foglalkozik hulladékcsökkentési megoldásokkal, ezért nagyon fontos számunkra, hogy minél többen ismerjék meg ezeket a  lehetőségeket. Itt van néhány ötlet, amit nem csak ezen a héten, de az év minden napján megtehetsz a hulladékcsökkentésért.

Javítsd meg!

Ha elromlott, elszakadt, ne dobd ki rögtön, hanem javítsd meg! Ha Te nem is tudod megtenni, rengeteg olyan javítóműhely áll rendelkezésre, ahol profik tudnak neked segíteni.

Nézd meg adatbázisunkat, amelyet Androidos telefonra is le lehet tölteni!

Gondold újra!

Re-design pályázatunkhoz kötődő Vándorkiállításunk nagyon népszerű volt, az egész országot bejárták azok az alkotások, amelyek régi tárgyak újragondolásával, tervezésével készültek (redizájn). Nézz körül otthon, mire fér rá egy teljes átalakítás, adj új életet nekik!

Ullmann Mónika redizájn tippjei segítségedre lehetnek az alkotások során.

Adományozz!

Lomtalanítás során gondold végig, kinek lehetnek még hasznosak a tárgyaid. Online tárgyiadomány-portálunk segít összekötni azokkal a szervezetekkel, amelyek közhasznú tevékenységet végeznek, illetve rászorulókon segítenek.

Túl sok cucc? Ajánld fel őket adományként!