Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékbörze az ipari szimbiózisért

  • 2018. április 29.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Az ipari szimbiózis gyártó vállalatokat kapcsol össze, úgy, hogy az együttműködés mindegyik fél számára kölcsönös előnyökkel járjon. Lényege, hogy az egyik vállalatnál keletkező hulladék (pl. fémhulladék), a másik számára értékes nyersanyagként hasznosítható.

 

A ipari szimbiózis együttműködések csökkentik a gyártáshoz szükséges elsődleges nyersanyagok iránti igényt, illetve a lerakóban elhelyezett gyártási hulladék mennyiségét, így közvetlenül támogatja a környezet védelmét. A másodlagos nyersanyagok használata a körforgásos gazdaság alapeleme, és a zöld növekedés egyik fő hajtóereje.

A Hulladékbörzén a hulladékot termelő vállalatok rátalálhatnak olyan partnercégekre, amelyek azt nyersanyagként tudják hasznosítani.

Várjuk sok szeretettel azokat a vállalatokat, amelyek a náluk keletkező hulladékot nem lerakókban kívánják elhelyezni, hanem azt értékesítve bevételt generálni belőle; és mindazokat a cégeket, amelyek termelési folyamataik során az ipari hulladékot vagy mellékterméket nyersanyagként tudják hasznosítani.

Időpont: 2018. május 23. 9:30 – 14:00

Helyszín: Bay Zoltán Nonprofit Kft., 1116 Budapest, Kondorfa utca 1.

Jelentkezés: Az alábbi űrlap kitöltésével 2018. május 11-ig lehetséges. Regisztrációs űrlap

 

Meghívó letöltése.

 

Részletes program letöltése.

 

A regisztrációk előzetes áttekintése után valamennyi jelentkező visszajelzést kap a rendezvény előtt, ha a megadott input/ output információk alapján esélye körvonalazódik annak, hogy új üzleti kapcsolat alakulhat ki valamely beregisztrált résztvevővel.

A rendezvényre az EIT KIC Raw Materials által támogatott, a STORM projekt keretében valósul meg. www.storm-eitrm.eu

 

forrás: bayzoltan.hu