Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hoppá: visszavásárolja az IKEA a használt bútorokat

  • 2018. július 04.
  • sklania

Jelentős lépésre készül a magyarországi IKEA áruház: visszavásárolja a használt ikeás bútorokat, hogy azokat kicsit feljavítva újra értékesítse.

2019-től visszaveszi az IKEA a náluk vásárolt bútorokat, hogy kicsit feljavítva újra értékesítse őket – tudta meg a Pénzcentrum. A Second life for furniture elnevezésű kezdeményezés Ausztráliából indult, ahol az ottani lakosok fele dobott ki a múlt évben bútort, mert képtelenek voltak megjavítani.

 

Úgy látszik a magyar vásárlók sem tudják, hogyan kezdjenek hozzá a bútorfelújításhoz, ezért a tervek szerint Csehország és Szlovákia után kísérleti jelleggel jövőre Magyarországon is elindul a program.

 

„A használt bútorok visszahozatalakor a vásárló egy ajándékkártyát kap, amelyet a későbbiekben felhasználhat, míg a bútort az áruház kedvező áron újraértékesíti” – mondta a lapnak IKEA Magyarország.

 

„A kampány fontossága egyértelmű: még több ember számára lesznek elérhetők a termékek. A kezdeményezés tükrözi a svéd lakberendezési vállalat hosszútávú fenntarthatósági céljait és elköteleződését amellett, hogy 2030-ig 100%-ban körkörös működésű lesz. Az egyik legfontosabb lépés abban, hogy az IKEA még fenntarthatóbbá tegye működését, az, hogy egy adott termék élettartamát meghosszabbítsa.”

 

A program létjogosultságát az is alátámasztja, hogy óriási a piaca a svéd bútoróriás használt termékeinek is, legalábbis erre utal, hogy a Jófogáson a bútor kategória teljes hirdetésállományának öt százalékát teszik ki a használt ikeás bútorok, amelyekhez jellemzően feleakkora összegért juthatnak hozzá a vásárlók.

 

 

forrás:

https://www.nlcafe.hu/otthon/20180629/ikea-hasznalt-butor-visszavasarlas/