Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyi komposztálás továbbképzés

  • 2004. március 16.
  • humusz
2004. április 10-ig az Öko-Fórum Alapítványnál lehet jelentkezni a tanfolyamra. A részletek:
A háztartási hulladék mintegy 30%-a szerves anyag, amely pazarló módon a hulladék-lerakókban vagy az égetőműben köt ki, ahelyett hogy a természetes körforgásba visszakerülne és újrahasznosulna. A konyhai zöldhulladék és a kerti nyesedék helyi komposztálása nemcsak kertekben oldható meg.
Csoportházas, telepszerű beépítésű lakóterületeken is helyet lehet találni egy kis komposztálónak, amit a lakók közreműködésével üzemeltetünk.

Az 1996 óta folyó továbbképzés ismerteti a komposztálók telepítésének és fenntartásának munka- és eszközigényét, az ehhez szükséges lakossági és önkormányzati együttműködést, a csoportmunka szervezésének módszereit, továbbá a kész komposzt felhasználási lehetőségeit. A továbbképzés keretében a gyakorlatban is bemutatjuk a komposztálás munkamenetét. A hallgatók ? a továbbképzés elvégzése és a sikeres vizsga után ? tanúsítványt kapnak, mely lehetővé teszi, hogy a helyi komposztálást oktathassák. A helyi komposztálás módszerének minél gyorsabb országos elterjedése érdekében elsősorban azoknak a jelentkezését várjuk, akik önkormányzatoknál, intézményeknél vagy civil szervezeteknél dolgoznak. Továbbá azokat is, akik a továbbképzésen elsajátított ismereteket szűkebb és tágabb körzetükben szervezett oktatás formájában szeretnék továbbadni.

A továbbképzés díja, ami magában foglalja az ismereteket tartalmazó jegyzet árát is: 9.800 Ft

A továbbképzés helye: BKÁE, Budai Campus (volt Kertészeti Egyetem) Budapest XI. Villányi u. 35-43., A. épület

A továbbképzés 24 órát, összesen 4 alkalommal vesz igénybe. Továbbá fakultatív programként négy község (6000 fő) szelektív hulladékgyűjtő rendszerét, lerakóját és komposztáló telepét tekintjük meg.

A foglalkozások időpontjai: 2004. május 7., 2004. május 14. 2004. május 28., 2004. június 4.

Jelentkezés: 2004. április 10-ig az Öko-Fórum Alapítvány, 1386 Budapest, Pf. 986 címén, e-mail [email protected], írásban.

További információ: Öko-Fórum Alapítvány, tel.: 302-7749, 269-5201/117 mellék.