Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Háromkaptár BioGazdaság önkénteseit keresi

  • 2018. július 24.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Önkénteseket és/vagy nyári idénymunkásokat keresnek a Szentendrei sziget szívében lévő biogazdaságba, Tahitótfalun; festői, nyugodt, békés környezetben.

A túl korán beköszöntött nyár nagy nehézséget jelent a gazdaságnak. Szorgos, természetszerető és zölden gondolkodó kezekre van szükség, hogy a másfél hektárnyi földet megfelelően tudják művelni.

A munkához nem kell gyakorlat. Az önkéntesek segítségét a gyomlálásban, a palántázásban, a szedésben és a csomagolásban szeretnék kérni. A befektetett energiáért cserébe minden nap meleg ebédet biztosítanak a megtermelt idény zöldségekből, valamint szálláshelyet a helyszínen: sátorban, mosdóval.

A gazdaság több, mint 10 éve működik, hogy egy szebb és fentarthatóbb jövőt biztosítsanak a következő nemzedéknek.

Ha szeretnél egy kicsit többet megtanulni arról, hogy:

-          hogyan fejlődnek a zöldségek és fűszernövények

-          mit jelent a mezőgazdaság

-          milyen módszerekkel tudod akár saját kertedet is végre vegyszermentesen gondozni

-          hogy milyen élmény leszedni az első saját magad által elültetett palánta gyümölcsét:

A gazdaság egy baráti, családi összefogás, ahol bizonyos napokon négy generáció is együtt szorgoskodik, hogy megtermelje a zöldségeket és ellássa az állatokat. A gazdaságban ló, tyúkok, kacsák és macska is van.

Akár egy napra, akár egy hétvégére, akár egy hétre, de az egész nyári szezonra is fogadnak kortól és nemtől függetlenül bárkit, egyedül/csoportosan, aki szeretne aktív kikapcsolódással töltött munkát végezni. Esténként lehet tábortűz mellett gitározni, sétálni egyet a festői szépségű Dunakanyarban, felfedezni a környező falvakat, biciklizni, evezni.

Bármilyen kérdéssel, ötlettel, jelentkezéssel kapcsolatban Vukovich Dorka nyújt tájékoztatást a 0620/3704066-as telefonszámon.