Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondolatok ruhavásárlásról, fast fashionről - mai magyar valóság

  • 2017. augusztus 09.
  • PKata

Kelemen Nóra, az Egy minimalista naplója c. blog írója számol be ruhavásárlási tapasztalatairól.

"Azonban egy alkalommal (azon ritka pillanatok egyikében, amikor kikerültem a nagyvilágba és egy bolt közelébe), elsétáltam egy fast fashion bolt mellett...aminek a kirakatában pont olyan nadrág volt, ami után már hónapok óta ácsingóztam. Esélyem nem volt eljutni turikba, vagy végigtalpalni egy turi túrát. Így bár először otthagytam a kirakatot, végül mégis visszafordultam és bementem az üzletbe. Nem nehéz kitalálni mi lett a vége: egy nadrág és egy ruha "büszke" tulajdonosa lettem. Bár két darabbal nem lehet felújítani egy egész ruhatárat, mégis egy kis új színt hoztak az életembe. Nagyon tetszenek. Nagyon a saját stílusomnak érzem mindkettőt. És bár jobban örülnék neki, ha máshonnan szereztem volna be őket, de ez most nem volt opció.

Viszont továbbra is zavar a dolog. Így nem volt más választásom, mint újra végiggondolni mi is történt...

Az eredeti tervem az volt, hogy a nyári ruhatáramat turiból fogom megújítani. A turkálóhoz viszont idő kell, és ha sok időt töltesz el benne, az azt is jelenti, hogy sokat vagy talpon. Nekem ez most nem ment.

Igazi etikus ruhaboltot találni Magyarországon nagyon nehéz. Amikkel eddig találkoztam, azok Budapesten vannak. Rendelni lehet némelyiktől, de én még akkor sem tudom eldönteni egy ruháról, hogy jó-e rám, amikor a kezemben tartom. Muszáj mindent felpróbálnom, másképp nem megy. Emellett be kell látnom, hogy az etikus ruhák ára nem az én pénztárcámhoz van szabva.

Hiszem, hogy fontos, hogy jó minőségű dolgokat vegyünk, úgy általában mindenből. Ezért figyelek rá, amennyire lehet, hogy milyen ételt veszek, milyen kozmetikumokat használok, és milyen háztartási eszközökbe fektetek be. Ezek mellett a minőségi ruhák, bár fontosak lennének számomra, mégis háttérbe szorulnak legtöbbször, nem férnek bele a keretbe.

Turkálóban persze simán lehet találni akármit, nagyon olcsón. Bár amúgy a turik is tele vannak fast fahionnel, szóval nem tudok a minőség mellett olyan nagyon kardoskodni."

 

A teljes bejegyzést a blogon olvashatjátok el.