Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fogj össze szomszédaiddal, és komposztáljatok közösen!

  • 2020. május 15.
  • Csilla

A komposztálás előnyeit nem kell ezen az oldalon külön bemutatnunk, de azt már kevesebben szokták tudni, hogy nem csak egyénileg, hanem közösségben is lehet komposztálni. Kerttel rendelkező társasházak részére állítottunk össze egy gyakorlati útmutatót, amelyben részletesen bemutatjuk a közösségi komposztálás csínját-bínját. Kiadványunk ingyenes, és online elérhető, letölthető.

A kiadvány célja elsősorban azt bemutatni, hogy társasházak kertjében hogyan lehet és hogyan érdemes belevágni a közösségi komposztálásba. A hangsúly a közösségen van, hiszen ebben az esetben a megfelelő komposztálási ismeretek mellett nagy szükség van az együttműködésre is. Az útmutatóban így arra vonatkozóan is kapnak tanácsokat az olvasók, hogyan lehet a közösséget bevonni és közösen működtetni a komposztpontot.

Bízunk benne, hogy sokan kapnak kedvet a közösségi komposztáláshoz. Ehhez kívánunk sok sikert, támogatást és kitartást! :)

 

A kiadvány tartalmából

- a komposztálás előnyei;
- jogszabályi keretek;
- a komposztpont kialakítása;
- a komposztpont működtetése;
- működő közösségi komposztpontok bemutatása.

 

Kiadvány letöltése

közösségi komposztálás útmutató

 


 

A kiadvány létrejöttét a Baptista Szeretetszolgálat No Planet B programja támogatja.

No Planet B (NINCS "B" TERV! CSO-LA/2017/388-137) EU társfinanszírozású projekt. A tevékenységért kizárólagosan a Humusz Szövetség felel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

No Planet B   EU