Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nulla Hulladék roadshow

  • 2009. október 01.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

A HuMuSz közös játékra hívja az iskolákat

okatos piktogram Munkatársaink és önkénteseink ősszel 6 régió 10-10 iskolájába látogatnak el hulladékcsökkentési programunkkal.

Bejelentkezett a programból támogatható 60 iskola. Újabb jelentkezéseket sajnos nem tudunk fogadni! Aki esetleg lemaradt a programról, vegyen részt Ötletpályázatunkon!


Célunk, játékos formában megmutatni a gyerekeknek, miként tehetnek ők is valamit a tisztább, egészségesebb jövő érdekében. Felhívjuk a figyelmüket a túlzott fogyasztás okozta környezeti problémákra és megoldási lehetőségeket mutatunk a hulladék mennyiségének csökkentése terén.

Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció tisztában legyen mindennapi cselekedeteinek következményeivel, valamint, hogy a tárgyak nyújtotta pillanatnyi örömök helyett felfedezze életében a valódi értékeket.

A roadshow keretében végigjárjuk azokat az iskolákat, melyek diákjai és tanárai, néhány óra keretében szívesen megismerkednének a hulladékcsökkentés és a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségeivel. Szó lesz komposztálásról, környezettudatos vásárlásról, reklámokról, szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasználat lehetőségeiről.

A programban az 5-7. osztályos diákok vehetnek részt. Iskolánként legalább 3 osztály vagy min. 80 fő jelentkezését várjuk.

A program hossza iskolánként 3-5 óra (megegyezés szerint). A rodshow keretein belül egy iskolába egyszer van lehetősségünk ellátogatni.

Helyszín: 6 magyarországi régió iskolái (A Közép-Magyarországi régió a támogató pályázat feltételei miatt sajnos nem vehet részt a programban.)

Jelentkezni Földesi Dóránál lehet a [email protected] címen vagy a (1) 386-2648-as telefonszámon. A jelentkezés szeptember 1-jétől folyamatos a program végéig ill. amíg van szabad hely. Jelentkezésnél az alábbi adatokat kérjük megadni: iskola neve, település, kapcsolattartó neve, e-mailcíme, telefonszáma. Amennyiben van konkrét időpontigény, kérem, azt is jelezze!Kérjük az iskolákat, hogy mielőbb jelezzék részvételi szándékukat!

A jelentkezés beérkezését követően visszajelzünk az iskolának, hogy regisztráltuk. Ezt követően a HuMuSz valamely tagszervezete fogja megkeresni az iskolát a részletek egyeztetéséért. A tagszervezetek megkereséséig türelmüket kérjük, mivel a program megvalósításának ideje régiónként különbözhet, de mindenképpen a lenti időintervallumon belül marad.

A roadshow ideje: 2009 szeptember 1. - 2010 január 31.

A részvétel ingyenes!


UMFT logo

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

NFÜ logo