Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Erdőben kötött ki a kaposvári színház sittje

  • 2017. augusztus 02.
  • sklania

A kaposújlaki erdő szélére hordták a felújítás alatt álló kaposvári Csiky Gergely Színház bontási hulladékát. A több méteres törmelékhalommal egy vízmosást kezdtek feltölteni – számolt be a Kapos-T hírblog alapján ma este az RTL Híradó. A helyi önkormányzat feljelentést tett.

Több méter vastagon borították be sittel az erdő szélét Kaposújlakon, de az oda vezető úton is elterítettek építési hulladékot. Kovács Jenő, Kaposújlak alpolgármestere tegnap rendőrökkel ment ki a helyszínre, amikor a fuvaros cég emberei megpróbálták eltüntetni a sittet az útról. A rendőrök leállították őket. Az alpolgármester az egyik munkástól tudta meg, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színházból hordták oda a törmeléket, pedig a kaposújlaki önkormányzat biztosan nem adott erre engedélyt.

Amikor az interjút készítették, elhajtott a stáb mellett a fuvarozó cég vezetője és a kaposvári főépítész. Kérték tőlük, hogy álljanak meg, de tovább hajtottak. Szerették volna megtudni tőlük, miért voltak az illegális hulladéklerakónál, de később is hiába keresték őket.  Az erdő, ahová a törmeléket vitték, magántulajdonban van, az út pedig közterület. Felhívták az erdő tulajdonosát, aki azonban állította, hogy téves számot hívott a riporter, amikor meghallotta, honnan keresik.

A Csiky Gergely Színház épületét ma is bontották még, az egyik szárnyát újjáépítik, amelyet még az ötvenes években húztak fel. A megbízó az önkormányzat, a kivitelező a ZÁÉV Zrt. Utóbbi cégtől mindössze annyit közöltek: ők nem kérték az alvállalkozótól, hogy a kaposújlaki erdő szélére hordja a sittet.  A rendőrség a kaposújlaki önkormányzat feljelentése után vizsgálatot indított az ügyben.  A kaposvári önkormányzattól az RTL Híradó kérdésére azt válaszolták: a színházi bontásból származó hulladéknak a városi inerthulladék-lerakóban van a helye. Várják a rendőrségi vizsgálat eredményét – tették hozzá.

 

Forrás:

http://greenfo.hu/hirek/2017/08/01/erdoben-kotott-ki-a-kaposvari-szinhaz...

http://index.hu/belfold/2017/08/01/epitesi_hulladek_kaposujlak_tormelek/