Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Érden is Tapossa Laposra

  • 2016. február 08.
  • PKata

öthét_egyesület

Tapossa laposra címmel ötvenegy oktatási intézményt érintő körutat indított Érden és környékén, valamint Budapest XV. kerületében az Ö.T.H.É.T. Egyesület. A műsorok a szelektív hulladékgyűjtést, és a környezetvédelmet népszerűsítik, január-március között kerülnek bemutatásra. A programok kabalája Pingvin Pityu, aki az óvodásoknak interaktív műsorral, az alsó tagozatos iskolásoknak pedig Pingvin Pityu koncerttel kedveskedik.  Az eddig elért eredményekről sajtótájékoztatón számolt be a szervezet és az esemény fővédnöke, Aradszki András, országgyűlési képviselő.

“A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – idézte Dr. Aradszki András, aki szerint nagyon fontos munkát végez az Ö.T.H.É.T. Egyesület. Mindenki ismeri azt a tényt, hogy a természetes dolgok – miután az ember megérinti –, mesterségessé válnak. Megtörtént cselekedeteken ugyan már nem tudunk változtatni, de ne ragadjunk le annál a ténynél, hogy ha valamit elhasználtunk, akkor azt soha többé nem használhatjuk fel megint, mert pár éven belül gyermekeink a szemétdombokra építhetik házaikat. Igenis kötelességünk, hogy bizonyos környezetvédelmi lépéseket mi magunk is tegyünk – hangsúlyozta az államtitkár.

Érda_tapossa_laposra

Makai Ferenc, az Ö.T.H.É.T. Egyesület elnöke kiemelte: fontos, hogy már kis korban környezettudatos nevelést kapjanak a gyerekek, hiszen ők a legfogékonyabb korosztály. Az egyesület rendszeresen tart környezetvédelmi témájú előadásokat a város különböző rendezvényein. Tavaly év végén alakult meg a Pest megyei szervezete, melynek elnöke Bada Zoltán. Programjaikban kiemelt figyelmet fordítanak a szelektív hulladékgyűjtésre és a fenntartható fejlődésre is.

Forrás: http://erdmost.hu/2016/02/05/tapossa-laposra/

Logó forrása és az egyesület honlpaja: http://othet.hu/