Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elkészült az első Re-bútor az aulába!

  • 2015. július 28.
  • Csilla
Tavasszal meghirdetett pályázatunkban arra kértük fel az iskolákat, hogy maradékanyagokból, régi tárgyakból készítsenek egy ülőgarnitúra tervet. A három legjobb ötletre a Humusz keretet biztosít, hogy el is készülhessenek a bútorok. A budapesti Móra Ferenc Általános Iskolában el is készült a remekmű.

A tervet második osztályos tanulók készítették el nagy lelkesedéssel. A felhasznált anyagok között szerepel autógumi, hokiütő, háló, autóülés és bőrönd is. A bőröndök polcként funkciónálnak, és az ülések elrendezése egy vonat belsejére emlékeztet bennünket. A látványtervet a gyerekek rajzolták meg, több nézetből is.

látványterv

 

A tanév utolsó napjaiban végül el is készült az újragondolt tárgyakból készült re-bútor két délután alatt. Az alapanyagokat a szülők, nagyszülők segítségével szerezték be garázsokból, padlásokból, az egyéb költségeket a pályázat keretén belül kapott összegből állták. A szülői közösség a gyerekekkel együtt vettek részt a megvalósításban: festettek, tisztítottak, csavaroztak, ragasztottak. A hálóra kis üzeneteket, idézetek, jókívánságok kerültek föl, a bőröndökbe pedig könyvek. A végeredményt a gyerekek azonnal ki is próbálták, felsősökkel együtt kártyáztak, beszélgettek ott. A vakációból visszatérve majd ismét birtokba vehetik az iskola új közösségi pontját.

re-bútor A végeredmény

cetlik Jókívánság-cetlik

oldalnézet A kuckó belseje

A pályázatban és megvalósításban segédkezett: Vukman Andrea, 2.b osztályfőnöke

 

A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.

támogatók