Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyemmeg családi nap a Humusznál is!

  • 2016. április 08.
  • Bogi

A Humusz Szövetség is csatlakozott a Zöldövezet és Felelős Gasztrohős rendezvényéhez, az Egyemmeg! Családi naphoz. Április 16-án reggel 10-től délután 2-ig várjuk az érdeklődőket komposztálós programokkal, a Házikónak hála hazai finomságokkal és kvízzel, gyönyörűen megterítve a Cargonomia egyik teherbringáján.

Minden, amit a komposztálásról tudni akarsz!

A Humusz Szövetség csodás oázisában a komposztálásé lesz a főszerep: komposztos előadás 10:30-tól és játékok várják az érdeklődőket. De hogy ne csak elméletben legyünk erősek és okosak, a Humusz közösségi komposztpontjának hála gyakorlati ismereteket is szerezhetünk: milyen stádiumban hogy néz ki, mikor kell/lehet forgatni, mennyire esik össze a tömege stb. A játékokon jól teljesítők kis ízelítőt is kaphatnak – persze csak ha hoznak magukkal többször használható tárolódobozt! :)

 

Kvíz és batyukóstolás

Tudod, hol bújt meg a földben a retek, ami aztán szendvicsedbe került? És azt, milyen gyümölcsök teremnek Magyarországon? Vajon ismersz helyi sajttermelőket? A Házikóban minden zöldséget, gyümölcsöt, sajtot és húst olyan családi farmokról, gazdáktól veszünk, akik növény- és állatbarát módszerekkel dolgoznak, így nyújtva természetesen finom alapanyagot az ételeinkhez. Megkóstolnád az ő gyümölcseikkel vagy zöldségeikkel töltött batyut és a Dunakanyar almáiból préselt levet? Csak pár kérdésre kell válaszolnod helyesen! Várunk a Házikó standjánál, ahol egy, a zöldségek szállítására is használt teherbiciklin terítünk meg a Cargonomia jóvoltából!

 

A Humusz házban található programok 10 és 14 óra között látogathatók, de a rendezvény weboldalán a többi helyszínről és programokról is tájékozódhattok!

http://egyemmegnap.hu/