Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dunameder tisztítás és tavaszi takarítóbuli

  • 2017. május 10.
  • sklania

Majd 17.000 résztvevő, 28.100 kg hulladék – idén is sikeresen zárult a bécsi köztisztaságiak, az MA 48 közösségi takarítási akciója. A 12. alkalommal megrendezett eseményen iskolák is részt vettek. Mivel zenére a legjobb takarítani, ezért a Donauparkban még takarítóbulit is rendeztek.

 

Az idei nagytakarítási akcióban, a "Wien räumt auf – mach mit" projektben majd 17.000 bécsi vett részt. Két hét alatt 28.100 kg hulladékot gyűjtöttek össze városszerte, a 283 köbméter szemetet a köztisztasági vállalat, az MA 48 vette át. Számos iskola is részt vett a szemétgyűjtésben. Az akciót a Volksschule Zehdengasse nebulói nyitották meg a floridsdorfi kerületi elöljáróval.
"A tiszta város iránti tudatosságot már a legkisebbeknél ki kell alakítani. Amit az ember saját maga takarított ki, arra a jövőben is jobban fog vigyázni" – mondta az ötlet hátteréről Ulli Sima, környezetvédelemért felelős városi tanácsnok. Bécs minden kerületében tartottak különböző takarítási akciókat iskolák, óvodák, egyesületek, lakóközösségek és magánszemélyek részvételével.
Az akció keretében a víz alatt is takarítanak, idén a Neue-Donau medrét szabadította meg 40 buvár az eldobált "kincsektől". Az esemény egyúttal a 2017. évi buvárszezon megnyitója is volt. A Donauparkban pedig még tavaszi takarítóbulit is tartottak. A silent discoban mindenki vezeték nélküli fejhallgatókkal, láthatósági mellényben és munkáskesztyűben táncolhatott munka közben a szemeteszacskókkal. Két DJ párhuzamosan keverte a zenéket, így mindenki találhatott kedvére való muzsikát.
Az idén 12. alkalommal megrendezett tavaszi nagytakarítás keretében a kezdetek óta eddig mindösszesen 157.000 önkéntes vett részt, akik nagyjából 290 tonna hulladékot gyűjtöttek össze 3.000 köbméter terjedelemben.
 

 

 

forrás: http://greenfo.hu/hirek/2017/05/09/dunameder-tisztitas-es-tavaszi-takari...