Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cetelem Zöldsuli Program

  • 2015. március 16.
  • Ressinka Agnes

A Magyar Cetelem Bank az elmúlt évek sikereire építve, idén ötödik alkalommal hirdeti meg az általános iskolás gyerekek környezettudatos, felelős gondolkodásának erősítése jegyében a Cetelem Zöldsuli program pályázatot.

 

A pályázat célja
A Cetelem Zöldsuli Program célja a környezettudatos gondolkodás erősítése az általános iskolás gyermekek, vagyis a jövő generációjának aktív bevonásával. A pályázat keretében nyújtott támogatás segítségével a hazai általános iskolák osztályai számára lehetőség nyílik az erdei iskolákban, táborokban való részvételük finanszírozására.
A pályázat lehetőséget teremt az osztályoknak, hogy diákjai az erdei iskolákban az iskolapadokból kikerülve valós természetismereti és környezetvédelmi tapasztalatokat és élményeket szerezhessenek. Az erdei iskolákban tanultak hatására a gyermekek sokkal környezettudatosabbá válnak, bolygónk iránti felelősségérzetük növekszik.
A pályázaton a Cetelem 30 osztály számára nyújt az iskolai alapítványokon keresztül, osztályonként 150 000 (százötvenezer) forint értékű támogatást az erdei iskolai táborban való részvétel költségéhez.

 

Pályázati feltételek
1. A pályázók köre:

A pályázaton indulhat bármely magyarországi általános iskolai osztály az iskolában létrehozott alapítványon keresztül. A pályázaton való indulás feltétele, hogy a Pályázó vállalja a pályázatban meghirdetett feltételek teljesítését


2. A jelentkezés feltételei:
A pályázó teljes körűen és feltétel nélkül elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket és a nyertesek kiválasztásának módját.
A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázatban szereplő információkat, illusztrációkat a Kiíró nyilvánosan felhasználja a program népszerűsítése és kommunikációja során időbeli korlátozás nélkül.

  • A pályázó:hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat benyújtásával a Kiíró jelen pályázattal összefüggésben felhasználhatja az iskola és az osztály nevét
  • biztosítja az osztályfőnök hozzájárulását a pályázaton való elinduláshoz
  • vállalja, hogy díjazás esetén a nyeremény teljes összegét a nyertes osztály erdei táboroztatására fordítja
  • vállalja, hogy a megvalósításról fényképes beszámolót küld a Kiíró részére, valamint
  • hozzájárul ahhoz, hogy a beszámoló írásos és képi elemeit a Kiíró kommunikációs célból felhasználhatja.

A Kiíró azon pályázatokat tekinti érvényesnek, amelyek a fenti feltételeket teljesítik.

 

A pályázati anyag tartalma
Kötelező elemek:

  • 1 db képzőművészeti alkotás, amely lehet például plakát, poszter, kollázs, fotómontázs, szobor, installáció, melynek témája: „Szerintetek mi a legfontosabb tevékenység, amit a környezetünk megóvásáért tehetünk? Készítsetek az osztállyal egy képzőművészeti alkotást, amellyel fel tudjátok rá hívni a figyelmet! Használjatok minél érdekesebb, különlegesebb technikát!”
  • Pályázó osztály adatai: iskolai alapítvány neve, iskola neve, iskola elérhetősége, igazgató neve, osztály neve, osztályfőnök neve, kapcsolattartó neve, elérhetősége
  • A pályázati anyag feltöltésekor egy rövid, maximum 600 karakter (szóközökkel) hosszú pályázat-összefoglaló, amelyet a Kiíró a pályázat online szavazófelületén a pályázat bemutatására használ fel. Ennek megírásánál vegyék figyelembe, hogy ez a szöveg fogja ösztönözni a szavazókat, valamint, hogy a szavazófelületen az iskola és osztály nevét, címét minden esetben megjelenít a Kiíró, tehát ezek elhagyhatók az összefoglaló szövegéből.

 

A pályázat határideje, beküldési módja:
A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. április 01. éjfél
A pályázati anyagot, egy db fotót az elkészített képzőművészeti alkotásról, tekintettel a környezetvédelmi szempontokra, a pályázóknak egy internetes felületre, az erre a célra kialakított www.cetelemzoldsuli.hu címen elérhető weboldal megfelelő rovatába kell feltölteni.

 

A pályázatok megvalósítása
A pályázat nyertese a nyeremény összegéből az erdei iskolai táboroztatását 2015. december 31-ig megvalósítja. A nyereményből lehetséges a táborozás költségeinek részfinanszírozása, de arra is lehetőség van, hogy egy olyan programra fordítsák, amely a tábor ideje alatt, a tábor helyszínén kerül megrendezésre, és azon a nyertes osztály vesz részt.


A pályázatok elbírálására vonatkozó információk
Valamennyi beérkező, érvényes pályázat részt vesz a Cetelem Zöldsuli Program weboldalán lebonyolításra kerülő nyilvános, online szavazáson.
Az online szavazás 2015. április 07. 12:00 óra és április 21. 12:00 óra között zajlik.


A támogatásban részesülő iskolai alapítványok kiválasztása a következők szerint történik:
1. Közönségszavazás: Tizenöt, legtöbb online szavazatot gyűjtő osztály pályázata egyenként 150 000 (százötvenezer) forintos támogatást nyer az erdei táborokban való részvételhez.
2. Zsűrizés: Tizenöt pályázati művet, a Cetelem és partnerei munkatársaiból álló zsűri szakmai döntése alapján kiválasztott pályázat szintén egyenként 150 000 (százötvenezer) forintos támogatáshoz jut, amelyet az osztály erdei iskolai táboroztatásához használhat fel.
Eredményhirdetés:
Az eredményhirdetés legkésőbbi időpontja: 2015. április 30.
Az eredményhirdetésre a www.cetelemzoldsuli.hu internetes oldalon kerül sor.
A nyerteseket a Kiíró levélben, e-mailben vagy telefonon tájékoztatja a pályázaton elnyert támogatás folyósításának részleteiről.


A pályázattal kapcsolatos kérdések, további információk
A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseit, észrevételeit a [email protected] e-mail címre várják.


Forrás:www.cetelemzoldsuli.hu