Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bölcsőtől a bölcsőig - a tárgyak élete

  • 2016. május 26.
  • Bogi

A Zöld Kalandozások következő, június 1-i előadásában az életciklus elemzésről beszélgetünk. Akinek esetleg új a kifejezés, ne ijjedjen meg, a mindennapjainkban is számtalanszor használjuk, még ha nem is olyan tudatosan, mint előadónk, Bodnárné Sándor Renáta, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. tudományos munkatársa. Ha elgondolkodtatok már azon, melyik termék "zöldebb", melyik kevésbé ártalmas a környezetre, az e-könyv olvasó vagy a sima könyv a "jobb", itt a helyetek! Szerintünk nagyon érdekes a téma, a környezettudatos gondolkodás nélkülözhetetlen része!

Renáta saját magáról a következő bemutatkozót írta: "Mérnök családban adott volt, hogy műszaki egyetemen tanuljak tovább. Egyetemi diplomámat a Miskolci Egyetem Bányamérnöki Karán szereztem, végzettségem Ipari környezetmérnök. Másoddiplomámat a Gazdasági Karon vehettem át. Jelenlegi munkahelyem – ami egyben az első munkahelyem – a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Végig környezetmenedzsmenti, környezetmérnöki témákban dolgoztam, fő szakterületem a környezeti életciklus elemzés."

Mikről fogunk hallani június 1-jén:

Az életciklus elemzés (LCA) a környezeti teljesítmény mérésére szolgáló mérnöki módszer, melyben számszerűsített eredmények segítségével lehet döntést hozni az egyes folyamatok, termékek, stb. környezetterhelő volta között. Ezt a módszert elsősorban termelő vállalatok és állami döntéshozók számára fejlesztették ki, de sokrétűsége voltán felhasználása alkalmas szélesebb körben is, így akár a fogyasztók számára is. Hallott már például a szén-lábnyomról? Igen, azt is ezzel a metodikával számoljuk, mint sok egyéb más környezeti elemet érő hatást!

---

Várunk mindenkit június 1-jén 18 órakor kezdődő előadásra a Humusz Házba! (1111 Budapest, Saru utca 11.)

A további programról a Zöld Kalandozások oldalán tájékozódhatsz: www.humusz.hu/zoldkalandozasok

Támogatói hozzájárulás: 600 Ft/alkalom, amellyel a Humusz Szövetség, mint civil szervezet munkáját támogatod.

Bérlet: 3.000 Ft (összes alkalomra érvényes)

Pártoló tagjaink számára a belépés ingyenes. Csatlakozásról további infók: http://humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek