Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 21 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beköltöztünk!

  • 2003. május 01.
  • humusz

HuMuSz Ház

1111. Budapest, Saru u. 11.




Végre valahára átköltöztünk új oktatóközpontba. Tavaly ősz óta ástunk, talicskáztunk, konténert pakoltunk, vakolatot vertünk, falaztunk, betonoztunk, tetőt cseréltünk, villanyt szereltünk, téglát cipeltünk? Most már szép. Fehér falak, nagyobb irodák, oktató terem, tanácsadó részleg, miegymás. Még könyvtárunk is lesz! Bár valószínűleg csak ősztől. Sőt! Konyha is van! Konyhabútor ugyan még nincs, de egy átfolyós vízmelegítő már büszkén virít a falon. (Nagyjából ennyi a pillanatnyi berendezése.) A kert rendbetétele még várat magára, de előbb-utóbb az is meglesz. Virágot ültetni könnyebb és lélekemelőbb feladat lesz. Szóval, most örülünk. Bútorozunk. Kicsomagolunk. És veregetjük egymás vállát. Időnként közel ? nagyon közel ? álltunk az idegösszeomláshoz, de megcsináltuk. Nyárra talán ki is pihenjük magunkat?

A kiállítási részleget május 8-án ? a központ hivatalos megnyitóján ? szeretnénk átadni, úgyhogy most annak a kitalálásán, megépítésén dolgozunk. Szeretnénk felújítani a régi anyagunkat (az állatkertben bemutatott változatot), és ősztől vezetéssel egybekötött előadásokat tartani iskolások számára. Mostantól a szerdai humuszos aktivista-találkozókat is ott rendezzük (este 6-tól), úgyhogy továbbra is szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a csapat és szeretne bekapcsolódni a munkánkba.

És még valami fontosat. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani azoknak a lelkes aktivistáknak, akik eljöttek és segítettek, velünk együtt fogták a lapátot és a kalapácsot, és dolgoztak azon, hogy ez a környezetvédelmi oktatóközpont végre megnyithasson. Köszönjük!

Almási Hédi, Apró Gergő, Bárkányi Gábor, Büki Péter, Demeczky Mihály, Ferjentsik Viola, Galambos Ágnes, Hunyadi Réka, Karlovicz Máté, Koroknai Gergely, László Gergely, Marci, Maya (rügyecske), Molnár Attila, Pálfy Zsófia, Pavuk Andrea, Pencz Levente, Rozgonyiné Szemán Judit, Simó Áron, Simó József, Szabó Katalin, Szabó Krisztina, Szemán Éva, Szél Szilvia, Szűcs Gábor, Tóth András (Toxik), Trombitás Gábor, Varga Nóra, Zagyva Gabriella.

Támogatóink: Sal-x Kft. (Fűzfő), Microalarm Kft.

Bea