Társasházi komposztálás

Hozzászólások

Nagyon jó ez a videó, de a mi társasházunkban nem igazán látom, hogy meg lehetne valósítani, ugyanis a kicsi belső udvarunk még macskakővel is le van rakva. Az utcán sincs egy szem füves terület sem, ugyanis ez a legismertebb sétálóutca a belvárosban... A lakók nagy része konzervatív idős ember, vagy egyszerűen csak nem érdekli az egész. Így most eléggé el vagyok keseredve, nincs esetleg valami más megoldás? Mondjuk szerveshulladék-lerakási lehetőség valahol?

Én Ausztriába láttam szerves-hulladék gyűjtőket, nem értem itthon miért nem lehet megoldani...azt sem értem miért kell a hajléktalanoknak kiborogatni a fémes és az üveges konténereket nagyon rosszul fest az a sok üvegdarab..

A közösségen múlik a dolog. Én évek óta nem tudom meggyőzni a harmadik emeleti lakót, hogy az ablakon kidobott ételmaradéktól ő még nem lett madárbarát. Környezettudatos pedig főleg nem. Aki az ablakon pöccinti ki a csikkjét, vagy összehajtogatás nélkül a kukába tesz egy tévédobozt, vagy a műanyag flakonokat, magyarázhatod, hogy ne töltse meg egyedül a kukát! Azt aztán végképp nem tudod belesajtolni az elméjébe, hogy 20 méterre van a szelektív sziget, vigye oda, de a "göngyöleget" ott is laposra taposva...

Új hozzászólás

Szűrt HTML

  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.