Rizsfőző készülék

  • 2007. november 22.
  • humusz

Hozzászólások

nagyszemű rizsnek?

szerintem ez inkább egy tofu gőzölő...

Na ez például egyáltalán nem értelmetlen, nem sima főtt rizs készítéséhez való,hanem sushi rizs készítéséhez, ami egyébként eléggé macerás.

aha

és főttt kukoricát is lehet benne készíteni?

Ezt a kínaiak találták ki, mert ők napjában háromszor esznek "ragadós" rizst. A kínai háziasszonynak ez kincs. Csak a kínai népesség növekedése miatt került a hazai piacra.

Anno párszor jártam a vietnámi csoporttársam kollégiumi szobájában. Nem csak főzték, de tárolták is benne a rizst. Tekintve, hogy ők rizst esznek rizzsel, nem felesleges, három vietnámit jól kiszolgált egy ilyen gép. Én is ettem belőle párszor :-).

Azsiaban mindenkinek van. Nemcsak rizst foz, de mas parolassal keszulo etelt is. Meg melegen is tartja.Nem letszukseglet, de vegulis hasznos.

igy van, kinai lakótárs is ezt használja. próbálj meg európai cuccban gőzölni rizst. előtte persze menj el ázsiába, ott kóstold meg, hogy mit is esznek, ne otthon a sarki kinaiban.

felteszem olajsütője (fritőz), kuktája, grillezője, mikrója sincs annak, aki ezt ideposztolta, csak egy kemence árválkodik a konyhában. merthogy nagyanyáink megcsinálták anélkül is... azt meg nem mesélték el az unokának, hogy egész nap ezzel szórakoztak. nameg kiskorukban barbie helyett ezt tanulták.

Akkora hülyeség,mint az 1 perces rizs.

hmmm - szomorú, hogy az európai ember szemében egy másik náció mindennapi használati tárgya ... haszontalan.

Miért lenne fölösleges a rizsfőző?!... Aki rendszeresen főz a családjának és szeretik a változatosságot, ott legalább hetente 3x rizst is főzünk köretnek (rizibizi, kukoricásrizs, tojásosrizs, rizs párolt zöldségekkel, stb.)... Ezzel az ügyes kis készülékkel EGY EDÉNYBEN megfőzhető a rizs, és megpárolható a zöldség, sőt utána tálalásig melegen tartja az ételt... Igaza van Radarnak : aki ilyen ökörséget állított, annak a mikrosütő, olajsütő, grillsütő, szendvicssütő, kontaktgrill, popcornkészítő, és a többi konyhai kisgép is fölösleges... Akinek a gasztronómia csúcsa a tábortűznél nyárson sütögetett szalonna, annak nem kellene véleményt mondania olyanról, amiről fogalma sincs!...

Új hozzászólás