Árammal működő konzervnyitó és késélező

  • 2007. november 22.
  • humusz

Hozzászólások

ez csak annak lehet jó, aki ipari mennyiségben nyit konzerveket. Ismertek ilyet?

nekem van, tök jó, az élezője is!

nagyüzemi konyhák esetleg, de az övék inkább valami saválló acél kéne hogy legyen nem?

És kávét is főz?

Amerikában mindenkinek ilyen van:D Kiröhögnek ha kézzel akarsz nekiesni...

gö: én késsel szoktam, csak a lányok használnak konzervnyitót. :)

a legjobb konzervnyitó a kanálgépben volt, ha emlékeztek rá, fiúk. Kenyérgázzal ment, nem árammal.

Bár én már kimaradtam a katonaságból, édesapám kanálgépjének konzervnyitójánál jobbat azóta sem gyártottak, ez tény!

A kincstári nyitónál tényleg nincs tökéletesebb (25 éve tart.tizedes)

@viktor És rá van írva, ha tornádó esetén a pincébe kényszerülsz, és nincs áram, akkor nem fogod tudni vele felnyitni az ilyen esetre a pincében felhalmozott konzerveket. Besírás.

Az előző gö-nek válasz, nem viktornak, elnézést.

kanálgép a király....

A kanálgép tényleg király volt -- az enyémet sajnos lenyúlták. Ez a készülék viszont tényleg lehet jó. Az elektromos késélező jó dolog -- amióta használom, élesek a késeim. A konzervnyitó meg idős emberek számára lehet nagyon hasznos -- nem mindenki számára olyan triviálisan egyszerű egy konzervnyitó tekergetése. Olyan értékelés miért nincs, hogy valami kifejezetten hasznos? Mintha kissé eleve elfogult lenne a hozzáállás... :(

igazad van, MaCS, már megrendeltük, lesz pozitív toplista is. Jónéhány tárgyat hasznosnak ítéltetek itten, majd kilistázzuk azokat is.

-drágám ma hideget eszünk,áramszünt volt -na de nekünk villanytűzhelyünk van -az igaz,de a konzervnyitó elektromos...

Nyuszi! Ez csak úgy vicces, ha a tűzhelyük gáz!

a kanálgép tényleg jó! Nekem még megvan, de sajna már kissé kicsorbult. De megteszi az a másik fajta, amit tekerni kell.

kanálgépet lehet már venni militari boltokban!! én inkább annál maradok. a tekergetőstől káromkodok sokat mert sose sikerül egyszerre végigvinni rajta... :)

ennél tuti olcsóbban, zsebre vágható méretben manuális nyitók vannak LÉTEZNEK vegyétek

1., Vannak nagyon könnyen (idősek számára is) kezelhető manuális "rácsukós" rendszerű nyitók. nem fogyasztanak semmit, nem romlanak el( full fémet kell venni) és tized annyi energiába kerül az előállításuk. 2., Biztos hallott már valaki a késélező rúdról vagy hogy a rákba hívják. Erre ugyanazt leírhatom mint fentebb.

egyébként bondoljatok bele: aki már annyi konzervet eszik, hogy ilyen kell neki, az már főzni is elfelejtett...

A hávégének is ez szúrt szemet, láttátok? Hogy az időseknek ez ilyen praktikus.

m! Történetesen két olyan idős embert is ismerek, akik számára a legjobb tekerős konzervnyitó használata is komoly erőfeszítést, gyakran külső segítség kérését jelenti. Tudod, vannak tényleg hasznos elektromos készülékek -- olyanok, amiknek más emberek komoly hasznát veszik.

akkor a 13. havi nyugdíj mellé ilyet kéne mellékelni. Vagy elmondani a nyugdíjasoknak, hogy kevesebb konzervet kell enni.

Évente vettem kézi tekerős konzervnyitót,egyre drágábbat,a tekerője mindnek letört,vagy elkopott a racsnija,a halkonzervet egy se bírta.Lemondtam a konzervről,aztán kaptam egy elektromos nyitót.Nekem nagyon bejött,a levágott tetőt mágnes fogja meg,nem esik bele a lébe.

xxx: nem, ez igy vicces. elhiszem, hogy van aki nem tudja, hogy az áram, a villany, meg az elektromos szavak ugyanarra vonatkoznak. amúgy idős embereknek szerintem is jó, mint ahogy az elemes gázgyújtó is, szomszéd néninek a kézi piezósat már nem sikerült megnyomnia. a baj inkább az, hogy ránézésre a kivitelezése elég gyenge a cuccnak. magyarul, ha ez kibirna mondjuk tiz évet, akkor kapna max pontot tőlem, ha meg csak két hetet, akkor a legalacsonyabbat.

a kést meg a késélező kisiparoshoz kell elvinni. támogassuk a kihalófélben lévő szakmákat!

na, nekem kb. 20 éve van ilyenem, használom és még nem romlott el, ez jó

Ez veszélyes! ÉS ha elszabadul?!

legalább biztos nem történik az mint ami a mc donalds-os reklámba

Viva kanálgép és svájci bicska!!!

Fejleszthető: objektumfelismerő képességgel,szárnyakkal és akkuval szerelve önmagától megkeresi a konzervet és felnyitja.Ám ha elszabadul egy közértben...

Szerintem csak pénz kidobás a legjobb a konzervbontó csak tekergetni kell igaz ,hogy az diegeket esszi, de az áram legalább nem lesz sok a számlán.

Szerintem hasznos

Én mozgáskorlátozott vagyok. Nem tudom mással kinyitni a konzervet, csak ezzel a "felesleges" szerkezettel. Talán, nem csak az egészséges emberek szemszögéből kellene elbírálni a tárgyakat.

Új hozzászólás