Multivitaminpor

  • 2007. november 22.
  • humusz

Hozzászólások

ilyen alapon rengeteg élelmiszert ide lehetne hozni

Én sem értem miért van itt. Talán mert a gyümölcs olcsóbb? :)

A gyümölcs sajnos még idényben is drágább (főleg ha itthon termett)egyébként meg egészen iható ha az ember túrázik. Csatlakozom. Nem tudom mit keres itt.

Jó ez a cucc. könnyebb is súlyban mint a plusz pezsgőtabletta.. mit keres itt?

hát nekem nem nyerte el a tetszésemet, én maradoka piroskánál :)

Nem rossz dolog, érdekes társasági program lehet (Activity helyett) kitalálni, milyen mellékízek fedezhetők fel a fogyasztás különböző fázisaiban. Alkohollal is lehet keverni társaságilailag. De ha csak az ásványvizedet dobod fel vele, nézd meg, miután megittad, milyen nyomokat mart a flakonba. A marásmintából jóslás ősi r***n szokás.

loooooooool :D

Freaky,te tudsz vmit.. ugyanezeket tapasztaltam magam is...

szerintem világcsúcs: ennyi ártalmas anyagot ilyen kis helyre becsomagolni!

Ez nem egy feladvány? Miben tárolnál egy mindent feloldó szert?

Az italpor minden összetevője mesterséges, a hozzáadott vitaminok is természetesen. Cukor helyett édesítőszer van benne. No nem azért, mert így vigyáznak az egészségünkre, hanem mert az fajlagosan olcsóbb. És abszolút nem való gyerekenek. Az intenzív ízű mesterséges (oh, bocsánat: természetAZONOS) aromákat az ember megszokja, utána a valódi ízeket már gyengébbnek találja. "Milyen íztelen ez az eper anyu!" - Bezzeg a Dan*ne "Szupereperbombatúrókrém" az igen!

Sajnos rengeteg gyerek megveszi vagy, megveszik nekik. A boltokban is olyan helyen van kirakva ( a pénztárnál) ahol várnod kell egy kicsit. Egyébként tele van ártalmas és gyanús anyagokkal.

Én kipróbáltam. Mű íze van!! És ami a pohárban marad utána...

Andinak: "Cukor helyett édesítőszer van benne. No nem azért, mert így vigyáznak az egészségünkre, hanem mert az fajlagosan olcsóbb." A colában, meg a többi "dühitőitalban", meg a lekvárokban, meg a gyümölcsízekben iszonyatosan sok cukor van. most akkor hogy jön ide a gazdaságossági megfontolás? Egy tisztességesen fanyar ízt sem lehet már találni. Nem beszélve a diabetikus dolgokról, amiben aztán "nemcukor" van. Logikusan ez meg ezért drágább! Ennyit a cukor közgadaságtanáról...

Édeske: Az édesítőszerek pedig egységre vetített édesítőképességükhoz (van amelyik 200x édesebb a cukornál) mérten olcsóbbak, mint a cukor. A baj csak az, hogy mellékízük van, és az igazán olcsón előállíthatóak nem bírnak ki néhány élelmiszeripari eljárást (pl. hőkezelés), tehát ebből kifolyólag sem lehetne velük mondjuk lekvárt főzni. Alapvetően a fentiekből az következik, hogy az édesítőszer maga lehet olcsó, de komplex diabetikus élelmiszert készíteni vele bonyolult (vagy csak a drágábból lehet), tehát a termék is drága. Üdítőitalokba, vagy utóédesítésre bármibe azonban az olcsó is megteszi. A legjellemzőbb édesítőszerek a szacharin, aszpartám, nátrium-ciklamát és a K-aceszulfam. Ezeket esetenként kombinálják is. Az otthoni felhasználásra szánt édesítők higított alakban készülnek (tehát nem csak az édesítő-vegyületet tartalmazzák!). Por, tabletta vagy folyadék formájában kerül forgalomba. Ezek előállítási költsége magasabb, mint a cukoré; nem mellesleg pedig jobb marketinggel rendelkezik mint a cukor, ami miatt még drágábban lehet eladni. Mivel mindössze 20-40 éve vannak forgalomban, az emberi szervezetre gyakorolt hatásukról még vitatkoznak, ilyen irányú vizsgálatok folyamatosan folynak. Némelyikük itt-ott be is van tiltva. Egyértelmű bizonyítékot azonban egyik irányból sem tudtak még felmutatni. Ennek ismeretében én mértékletesen bánnék velük.

inkább naponta gyümölcs! minek ilyen?!

az, hogy kell-e nekünk vitamin ekkora mennyiségben, a biomókusok dolga; de amikor kinából hozzák be, amikor itthon is van gyógyszergyár... (kedvencem a drlenkei, ő meg floridából hozza be, támogassuk a magyar ipart, meg még urán is van az ásványporában..sugárzó élmény)

szeretem

ezt a szart ki issza meg???

Ilyeneket ittam miaelőtt vastagbél gyulladást kaptam. Azóta rá se bírok nézni.

Ez a legfinomabb a kislányomat is ezzel szoktam ittatni és a férjem is szokott ilyent inni és mindenkinek izlik.

Ez finom, meg amugy a címe se nagyon stimmel. Szerintem a multivitaminhoz nem sok köze van, de finom trópusi gyümölcsös ize van

Én egyszer 3 napig folyamatosan Bolero-t ittam. A negyedik nap reggel nam tudtam felülni sem az ágyban anniyra fájt a vesém. SENKI NE IGYA EZT A MÉRGET!

Új hozzászólás