Morzsaporszívó

  • 2007. november 23.
  • humusz

Hozzászólások

hajolj a tányér fölé, fiam!

mond ezt egy 14 honaposnak

kb ugyan ilyen hasznos még az elektromos kés, és a fritőz vagy mi a neve

Kisallat tartokank elengedhetetlen. Naponta minimum 2-szer hasznalva.

nekem ilyen is kell. mint az egyadagos mosógép. kell és kész.

Szerintem ez hasznos. Könyebb és kevesebb áramot használ, mint a nagyporszívó.

Éppen most tervezem egy ilyen szerkezet beszerzését, mert nem kell majd a nagy porszívót előrángatni, ha a gyerekeknek a nappaliban támad kedve szendvicset elfogyasztani, vagy a macska beugrik a tengerimalachoz látogatóba, és kifelé jövet magával hoz egy adag forgácsot emlékül! Az, hogy morzsaporszívónak hívják, nem jelenti azt, hogy csakis kizárólag morzsát szabad porszívózni vele! Nem raknak büntibe, ha másra is használjuk! :)

Elektromos kés nem olyan nagy baromság. Ha nagyon morzsál, vagy málik a kenyér akkor még azzal lehet alkotni valamit. Amúgy morzsaporszívó jó ha 2 napig műkszik, utána cseregari. Mi elvagyunk ezzel a cserével immáron 6 éve a tvshopnál. :)

nekem 3 kicsi gyerek mellett nagyon hasznos, minden nap használom, nem csak morzsár lehet vele szívni, port is ;)

Két kisgyereknél nagyon hasznos. Szinte minden étkezés után használom. Ráadásul hajszálakat és porcicákat is kiválóan el lehet tüntetni vele. Imádom!

hol a hasonlóan fontos vízforraló?

@Kriszta de legalább mindig uj :D

Számítógép belsejének kitisztitására első osztályú! Már vagy 100 gépet tisztitottunk meg vele...enélkül nehéz lett volna, így nem felesleges termék.

x, mi a bajod a vízforralóval?

elektromos kés használata után kiváló a morzsaporszívó.

Rendszeres használatban van a lakásban, kifejezetten hasznos készülék. A jobak nedves használatra is jók, ami külön nagyon jól jöhet. Ha pedig az ember nem gagyit vesz, az élettartamával sem lehet gond -- heti kb. 30 perc használat mellett 9 éve van üzemben.

Csakis pozitívat tudok róla mondani. Én speciál a mostani festés után a képek visszatételénél a fúró alá teszem, mert nem szeretném az egész falat össze téglaporozni.. Egyébként két gyerek meg a férjem mellett szinte kötelező. A kisebbik teljesen üzembiztosan takarít vele. Ja igen a konyhai fiókokat és kisebb helyeket is remekül tisztán lehet vele tartani.

Ez szerintem jó. de ez az oldal a gyerekpórázon kívül eddig nem nagyon váltott ki belőlem semmit. Többet vártam.

rosencrantz, vizsgáltasd ki magad!

Vegyetek ki a listabol a morzsaporszivot. Teljesen jo cucc. Foleg ha van kisgyerek.

Akinek kisgyereke van, elengedhetetlen..nem kell mindig a nagy porszivot elohalaszni. Mi kb 3szor hasznaljuk naponta.

Szüleimnek vettünk ajándékba, de azóta is a falon lóg :( Ők inkább seprűt + nagy porszívót használnak. Lehet nélküle élni!

noni! átveszem a szüleidtől jelképes összegért, régóta akarok ilyet! :)

kisseprű, kislapát

Szerintem ez kifejezetten hasznos. Kisállatok esetén, meg néha az autóban is hasznát vesszük..

A legalapvetőbb rendeltetése szerintem:egy több személyes ebéd után az abroszt nem kell az udvarra vinni "morzsátlanítani". /persze akárhány fő, bármikori étkezésére ugyanez vonatkozik/. Várom azt, mikor fogják már logikusan morzsaszívónak nevezni.

öregM Nehogy kilépj véletlenül az udvarra, nagyon veszélyes lehet.

Nálunk a felettünk lakó rendszeresen az erkélyünkre rázza az abroszt. Lehet, hogy veszek neki karácsonyra morzsaporszívót.

Hasznos lehet, mi is sokat használtuk amíg a gyerek kicsi volt. És tényleg nem csak morzsát szívtunk vele, hanem mindenféle földön lévő apró szir-szart, ami bántja az ember szemét de nem akar miatta nagytakarítani. Akkuja hamar tönkrement. Később vettünk egy újat, de már nem szoktunk vissza rá. Lehet azért élni nélküle.

10 éve is volt ilyenünk, csak az elem volt másfélkilós, de sokmindenre jó volt

Bevallom, én is használtam... aztán megtaláltam a kislapátot meg a miniseprűt a szekrényben...Párszáz kalóriával működik!

vicceskedtek,pedig hasznos és kicsi helyet foglal pl.a falon,az étkezőben kéznél van

Vegyétek már észre hogy mégha elsőre baszottul hasznosnak tűnhet is, nagyon nem az, mert iszonyat sok energia, meg nyersanyag megy pocsékba, és iszonyat sok veszélyes hulladék keletkezik. Miért olyan bonyolult a kisseprű/kislapát használata ? Ha meg a gyerekednek életre szóló ajándékként egy akármilyen allergiát szánsz, akkor a legjobb út a reklámok agyon-domesztoszolt, csillogó villogó hypertiszta lakásán keresztül vezet. Mert persze a reklámok nem számolnak be a három évvel ezelőtti immunológiai konferencia eredményeiről :)

m! Egy jó morzsaporszívó jobban takarít, mint egy kisseprű. Jóval rövidebb idő alatt lehet vele elérni azonos eredményt. Egyébként meg iszonyú nagy csúsztatás ez az "iszonyat sok energia meg nyersanyag" vernyogás. Egy-egy tartós cucc évtizedes időszakot dolgozik végig, tulajdonképpen kevesebb hulladékot generál, mint a folyton cserélendő kisseprűk. A gond az olcsó vackokkal van, amik pár hét/hónap alatt valóban a szemétdombon kötnek ki. Nem a jó, hanem a silány dolgok ellen kell harcolni. Ha pedig ennyire technofób vagy, talán nem kéne ilyen lendülettel fikázni másokat. Mert az általad használt hangnemmel és kifejezésekkel a tárgyakat használókat is komolyan sérted.

MaCS, meddig tart ebben egy elemgarnitura? Elemvásárlással, és -cserével együtt is hamarabb végzel, mint seprűvel? Melyik termel több szemetet? És melyik termel veszélyesebb hulladékot? Tudod te, mennyi ideig jó egy szemétlapát? Addig bírja ez a vacak? Ami a képen van, szerinted, nem egy olcsó vacak?

Nem a vacakság a lényeg! egy szuper és hosszú életű áru is joggal kerülhet ide, ha az alapelv rossz: olyasmit oldunk meg hulladék termelés, energiafelhasználás, szállítási költség és károsanyag-kibocsátás, reklámozási költség mellet,ami nélkül prímán lehet élni anélkül, hogy alábbadnál az életszínvonaladból! még a technofóbok sem várják el senkitől, hogy hűtőgép nélkül tengessék életüket, de sok mindenről le lehet mondani, ha megérted, miért érdemes!

Folyamatosan a töltön van folyamatosan vesz fel áramot feleslegesen a lapát kis seprű tökéletesen megteszi. Nem kell a reklámban sugalt tökéletesen tiszta konyhának megfelelni. Ugy sem lehet elérni. Miért is zavar az a néhány morzsa?

kisseprű, kislapát

Meg létezik tányér is, bár fárasztóbb rászólni a gyerekre, hogy használja. Ja, meg vizes szivacs. Két gyerek mellett tök jól elvagyok nélküle.

Lehet, hogy hasznosnak tűnik, de több a mellékhatása: külön tárgy + elemek. Minél több tárgyad van, annál zsúfoltabb a lakásod, annál több dolgot kell keresni, annál több romlik el. Az elemek súlyosan környezetszennyezők. A morzsát asztalról konyharuhával is pillanatok alatt le lehet söpörni, a padlóról, szőnyegről seprűvel lapátra szedni.

Nem tudom, én ebből eddig csak újratölthetőt láttam. :D És basszus, két kölök mellet nővéremnek igenis jól jön. Remélem igazi nagy porszívót sem tart egyik környezetszennyező istentelenje! Seprő, lapát, szőnyegproló!

Egyetértek, sokmindenre jó, pl. kisállatokhoz a kiszóródott alom (forgács, stb.) eltakarítására. Lapát, seprű ezerx macerásabb..

akkor ez a sok környezetbuzi költözzön barlangba, mert az is megteszi... ott tényleg nem kell sem porszívó, sem morzsaszívó, legfeljebb "kisseprű, kislapát", de mivel az is műanyagból készült ezért az sem kell! végülis úgy is lehet álni, NEM?

Szerintem nem rossz, nálunk pár év dobozban porosodás után került elő és nagyszerűen kihasználom télen, amikor a kismadaraim bekerülnek az előszobába. Iszonyúan szemetelnek, rengeteg a tollpihe, főleg amikor a kispintyek is kirepülnek a fészekből. Elég fárasztó lenne, napjába többszőr is előkapni a nagy porszívót.

Szeretném tudni, mire adok ki pénzt, tudtok olyan olyan címet mondani, ahol a termék küllemének a leírásán kívül az is kiderül, hogy mennyi a teljesítménye? Egyébként a lapát , seprű módszer rengeteg porral jár.4 gyerekem van, hasznos lenne 1 jó morzsaporszívó, elérhető áron. Nem mindig igaz, hogy a legdrágább a legjobb.

Nekem is van, de csak akkor használom, ha véletlenül eszembe jut. Nem tartom kéznél. De most újra használni fogom, hogy itt megláttam. A feldíszített fa alól ezzel szoktam felszedni a tűleveleket Karácsony táján és a pöszöket, mert akkor a legtisztább lakásban azonnal szemetszúrnak a legkisebb pihék is. Én ezt nem venném a felesleges energiafalók közé. Nekem elemes van.A helyigénye minimális.

Nem is fogaszt áramot ,mi , ha morzsalunk mindig azt csináljuk,hogy az alétet kivisszük és kihullajtuk a morzsát,vagy a földre szórjuk és felseperjük, de elfogadnék egy ilyent.

Szeretném, ha a a söprű-lapátos kollégák eljönnének hozzám, és le "söprűlapátoznák" a 13 hónapos gyerekemről, és az alatta levő etetőszékből azt az 1000 morzsaszemet, amit egy db kifli jókedvvel történő elropogtatása eredményez, anélkül, hogy azok a földön landolnának, a lakásba mindenhova fél perc alatt elterjedő jelenség céljából, a hangyák legnagyobb örömére... Én szeretnék, egy mp-t!

Van egy idióta kutyám,Morzsának hívják.Felszívja azt is?

Új hozzászólás