Illatos gyurma

  • 2007. november 23.
  • humusz

Hozzászólások

Ez azért jó mert ha guszta a szaga akkor szívesebben megeszi a gyerek...

A rendes gyurmának volt szaga? Rég volt már az nekem...

Szerintem nem gáz az illatos gyurma, a régi gyurmának olyan szaga volt mint a galvániszapnak...ezért jó hogy nyákgyárban dolgozom.

a galvániszapot is illatosítani kellene

Most gyúrni vagy enni kellene???

mibe telik szagoadni valaminek, mellesleg anno a gyurmának tényleg nem volt valami jo szaga, persze éreztem már annál sokkal de sokkal büdösebbet is, szoval azért agyurma szaga elég lightos még :), kukorica keményítő szag a textíl gyárban aza fain :D, na az ütős.

A gyurmának enyhén olajos, "gittszaga" volt, amennyire én emlékszem. Viszont egy időben nagy divat volt az illatos radírgumi, mégse ette meg senki!

De én mindig megettem még a padtársamét is. Egy idő után már radírozni sem adták oda. Ezt is megettem volna.

Ok, egyszer én is "megkóstoltam". Tök sz@r íze volt... :)

Én gittel gyurmáztam gyerekkoromban, és Gabi fogkrémet ettem.

ugye ugye :)

Csak azért, hogy nehezebb legyen megmagyrázni a gyereknek, hogy nem használ, ha megeszi.

A gyurmák fele az ellenőrzéskor folyamatosan a tiltólistákra kerül a bennük lévő nehézfémtartalmú színezőanyagok vagy a szerves oldószerek miatt. Miért kell ebbe most újabb vegyi anyagot keverni? És miért kell a ceruzákba, a radírba, a golyóstollba, a füzetekbe, a WC papírba? Hé szagolóbrigád, na ki mondja meg hogy miért?!!!

Ugyan Csotesz, ne légy ily' "tudatlan" ;)) Ez a tipikus módja annak, hogyan húzzuk ki a szülők pénztárcájából a gyermeken kereszül pénzt! "Nagy business" a mai divatos kifejezéssel élve. És azért különösen gonosz dolog, mert kisebb gyermekekkel baromi nehéz megérttetni, miért nem lehet neki, ha az osztálytársának van!

Számomra egyébként egyszerű volt a dolog: szegény családban nőttem fel, és az ilyen dolgok akkor nehezen beszerezhetők és drágák voltak. Maradt tehát az akkor még csehszlovák "Koh-I-Noor". (Amivel egyébként így visszatekintve 1000x jobban lehetett radírozni!)

Lehet, hogy velem van a baj, de én szerettem a régi gyurma illatát. De csak az illatát, nem ettem meg. Nekem ez az illatosítás nagyon bizar. Mire is jó? Tényleg csak arra csábít, hogy megegye a gyerek.

Az hogy milyen szag/illat mennyire rokon- vagy ellenszenves egyrészt szok(tat)ás, másrészt egyén kérdése. Ami neked büdös, másnak még lehet kellemes és fordítva. De ha nem tudod megtanítani a gyermeket arra, hogy nem kell mindent szájbavenni, amit jószagúnak talál, akkor körülötted kényszerből mindennek büdösnek kell lennie. Így aztán nem használhatsz zöldalma illatú szappant se, sőt ki kell tiltanod a gyermeket a mandula illatú mellékhelyiségből is, mert ki tudja... De esetleg megtaníthatod arra, hogy kultúrált környezetnek része a kellemes illat is.

az eredeti tökbüdös de folyton faltuk a menza helyett oviban... kár hogy ilyen nem volt anno

gunarszon a a kukorica keményítő az kemény(de a használt) NA AZ EDDIG NÁLLAMM IS mindent vitt. Na azt lehetne illatosítani... :D :D

Hmm már maga a gyurma is kurvára felesleges. Mond az valakinek valamit hogy agyag ? Egy új érdekes anyag, ami természetes, nem tartalmaz semmi szart, jó föld szaga van (anyaföld szagú szagosító van bele keverve) és ha egy vödörbe vizes rongyal,meg egy rossz fedővel/nejlonzacsival letakarod egy évig is eláll. :)

ha már utaltatok rá, a sok szines állatos stb radirgumit kéne idetenni, azok valóban feleslegesek, mert használhatatlanok. Ahogy 100pi is mondta, a kohinoor volt a király :-)

Szerintem is felesleges már a gyurma maga is.

Persze az agyag se mindenhol elérhető, és ha "hirtelen" kell... (jön az ihlet...)Viszont só+liszt+víz minenhol van, olcsóbb is, ár/érték aránya is jobb, nem kell kiégetni, mégis kiszárítható, ha jól sikerült. Én szerettem gyerekkoromban a gyurma szagát (igaz, a szagosradírt is gyűjtöttem), de utáltam, hogy nem lehetett elrakni, ha jól sikerült a MŰ...

Az eredeti gyurma szaga szerintem is jó.És én is ettem illatos raírt,tuti hogy sokan mások megtették és mivel jószar íze volt,senkinek nem lett tőle baja:D

Van olyan gyurma nem rég láttam , a hogyan készült be mert a kedvenc sorozatom a discoverin, hogy sóból; vízből; gyurma adalékból és ételfestéket raknak bele és azt mondták nem mérgező és a gyerekek is megehetik és a végén rárajzolták,hogy meggyes és stb:.. Amikor meghallottam,hogy ehető gyurma kirázott a hideg és illatosnak hirdeték az elején gondoltam a gyerekemnek nem engedném meg, hogy ilyent megegyen,.

Ez nem felesleges. Ez kell. Erre szükség van! Különben hova tudnánk eladni a sok mesterséges illatanyagot, amit gyártunk?

Új hozzászólás