Hagymapucoló szemüveg

  • 2007. november 21.
  • humusz

Hozzászólások

ez tök fölösleges, mert a hírek szerint a génpiszkálók nemsokára megalkotják a nem csipős hagymát.

majd ahhoz is lesz sok okos segédeszköz, nyugi

de jó, hogy van búvármaszkom! azt is használhatom akkor, és a megtakarított pénzből vehetek elektromos hagymapucolót

tesóm próbálta búvárszemüvegben de úgy is folyt a könnye

Szerintem az úszószemüveg egész jó, jobb, mint a búvárszemüveg. Viszont azt próbáltátok már, hogy egy korty vizet vesztek a szátokba és úgy pucoltok? Sztem hatásos. Csak nem lehet eladni.

helyette: pohár víz, kortyol, benntart, kiköp - a víz elnyeli a maró illatanyagot. a kiköpött víz mikróban melegítve instant hagymalevesnek is jó. (ez vicc. de tényleg műksz.)

az úszószemüvegben nem vágod el a kezed? vagy már kés sincs a rendszerben?

A jó kis makói hagymához én hiába veszek a számba vizet. Kell ez a szemüveg, talán használ. Az asszony a filmeken sír, én a hagymapucolás közben.

Makó próbáld hideg vizbe áztatni kb 5 percre és máris kevésbé könnyezel.

Makó: pucoltasd meg a feleségeddel. Ha filmnézés közben csinálja, 2 in 1!

A 50-es 60-as évekből visszamaradt divatja mult motoros szemüvegeket /készleten maradt/ akarják ránk sózni!

Nincs kép, zavarban vagyok. Hogy kell szemüveggel hagymát pucolni? :)

A hagymapucolástól alapból könnyezik a szemem. Hát még ha odatolom a szemüveghez a hagymát... :)

Nem kell levegőt venni hagymapucolás közben, akkor nem könnyeztek... Az orr és a könnycsatorna összeköttetésben van, a hagymából felszabaduló kénsav, kénessav és egyéb kigőzölgések meg csípik a szemet, akármilyen úton jutnak bele. Szerintem a leghatásosabb, ha jól kitárt ablaknál pucolja a hagymát, aki extra érzékeny rá. Az a hagyma, amelyik nem csíp, nem is olyan jó ízű.

Síszemüveg, tuti módszer és egy kis móka a konyhában :D

Nem csak hogy baromsag,meg egeszsegtelen is.Szamos kutatas kimutatta,hogy a hagyma mennyire jot tesz az egeszsegunknek.De hagyma fogyasztas pozitiv hatasan sokszorosan tul tesz,a hagyma felvagasakor keletkezo gozok belelegzese.Nem tudom hogy hat,de a termeszet gyogyaszok szerint,nem igen van,ennel jobb szer az imunrendszerunk erositesere.

Tök fölösleges. Hagyma pucolás előtt egy korty vizet végy a szádba és végig tartsd benn, ne nyeld le! Garantáltan nem könnyezel.

a mustár gáz ellen is véd!!! :D

Ha van otthon búvár-, vagy úszószemüveg az is jó. Amúgy a hagymavágás semmi a tormareszeléshez képest.

Ha van otthon búvár-, vagy úszószemüveg az is jó. Amúgy a hagymavágás semmi a tormareszeléshez képest.

Edi! Túl okos vagy!

az én módszerem: amíg hagymát pucolok, darabolok addig egy korty vizet bent tartok a számban. Működik.

fagyasztott, pucolt, kockázott hagyma rlz :)

s aki randalírozni akar menni tüntetések után, tökéletes a könnygáz ellen-bár az úszószemüveg is megteszi...

népi gyógymód...ugyan! kontaklencse! abban nem könnyezel (nekem beválit...) - mondjuk csak ezért ne vegyél kontaklencsét...

kreszpo! mint ahogy csilis kézzel a szemedbe nyúlini, hagymát pucolni sem ajánlott lencsében, mert az irritáló anyagokat a lencse magába zárja, és hosszantartó kellemes élményt nyújthat a későbbiekben is... és azt már moshatod a tisztító folyadékoddal is :)

Vajon lesz-e egy kritikus tömeg, vagy időpont amimkor belefulladunk a sok felesleges szarunkba ? :)

Szerintem a génpiszkált nem csípő hagyma már nem az igazi, nem ugyanaz az élettani hatása sem. A szemüveg nem rossz ötlet ha sokat pucolunk... Bár ezért kár legyártani

Ez a modern civilizáció átka!

namost ha az orron keresztül jut be a hagymagáz, akkor hogy a fenébe használ ellene a szádban lévő viz????????

Ebben az a szomorú, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy azért könnyezünk, mivel a hagyma illóanyagai az orr nyálkahártyáját irritálják, és az összeköttetésben van a könnycsatornával! Szomorú. Ez ellen meg nem segít a szemüveg.

én ventillátort szoktam használni oldalról a hagymára irányítani nálam bevált

Évek óta úszószemüveget használok. Tökéletesen bevált.

Én mindig úgy tudam, hogy az illóolajok csípik a szemet... De ezt a vizes trükköt kipróbálom! A család rajong a francia hagymalevesért, és 1 kg hagymát felaprózni...

Talán ha megpróbálna valaki úgy hagymát pucolni hogy nem hajol föléje?! Ha rövidlátó, akkor meg más szemüveg.

hegesztőszemüveggel a legfeelingesebb vándortáborban.. Vagy úszószemüveg!

Szerintem távcsővel kéne ... és persze távirányítással...

Nekem is bejött az úszószemüveg. Jó trükk még pár órára betenni a hagymát a fagyasztóba, utána nem csípi vágás közben a szemet. Ilyenkor viszont főzés közben dupla sebességgel szabadulnak fel az illóolajok- nem tanácsos túl közel hajolni.

Én csakis és kizárólag úszószemüvegben pucolom a hagymát,persze mindenki kiröhög de tényleg nem csíp.A vizes módszert is többször próbáltam,de az nem 100%os. XD

Hagymaleveshez javaslom a póréhagymát. Az újhagyma se csíp, és a zöld vége néhány ételben még mutatós is. Ha mégis vöröshagyma kell, vágd gyorsan, és ne hajolj föléje közelről. Így össze tudok vágni egy kiló hagymát sírás nélkül.

nekem jó lenne egy ilyen szemüveg,mert én mindig könnyezek. Elkezdem pucolni rá, kétpercre nem láttok semmit annyira csipi a szeme a hagyma és elkezdek sírni , olyankor kirohanok a friss levegőre utána rá egy percre megmosom és már nincs semmibaj.( De a hagymát ott hagyom az asztalon).

Na szerintem ez a világ egyik leghasznosabb találmánya! Csak fel kell mellé szerelni egy kamerát és figyelni, ki veszi meg. Akkor nyugodtak és biztosak lehetünk, az a személy agyhalott és bátran a helyszínen agyonlőhetjük, hiszen ugyanolyan haszontalan, környezetszennyező, mint a termék amit megvásárolt! Sírva röhögtem ezen, tényleg nem tudják az emberek hogy semmi köze a szemüknek a dologhoz? Na de inkább megyek, nem ütöm én ebbe bele az ORROM...

Új hozzászólás