Hőmérős húsvilla

  • 2007. november 20.
  • humusz

Hőmérős húsvilla

Hozzászólások

drágám a hús 45 fokos, jó lesz?

egyben sült hús közepét megmérni, hogy a belseje is megsült-e már... De ennél van jobb: 10 éve amerikás rokonoknál láttam, hogy a ménkű nagy pulykába gyárilag be volt építve egy ilyen hőmérős műanyag pöcök, ami csak egy gomb volt a pulyka mellyiben. Aztán amikor megsült a pulyka (vagyis már a közepe is elég forró volt), akkor a pöcök kiugrott vagy 3 cm-nyire (talán színes is volt? nem emlékszem), és ebből lehetett tudni, hogy készen van, lehet teríteni. Ki tudja, talán génmódosítással kerül beléjük a hőmérő pöcök?

ez nem is olyan hülyeség elvégre, nem kell a maghőméfővel baromkodni a konyhán, hanem a hús forgatása közben is megtudjuk, hogy elérte-e a szalmonella mentes 90 celsius fokot.

Nagyon sok alkalmi és nem is feltétlenül alkalmi szakács számára nagyon komoly segítség -- egyetlen elszúrt sültmadár esetén behozza a befektetést ökológiai szempontból is. Vagy a tisztelt feljelentő szerint a sütés automatikusan jól sikerül?

mi az a maghőmérő?

menjetek étterembe inkább

Nem eleg ha 82 fok a maghomerseklete?

nem, mert legalább derékszögűnek kell lennie. az meg ugye...

Szerintem se rossz ötlet, legalább tudom mikor van kész a hús, de az a színétől és az álagától is függ.

Új hozzászólás