Derelyecakkozó

  • 2007. november 28.
  • humusz

Hozzászólások

Hm, azthittem a régi, fém, tésztán tolós-húzós fajta, no, az nem fölösleges, de ez tényleg röhelyes szerkezetnek tűnik...

dehogy, ez félbe is hajtja! :)

Legalább nem elektromos és nem mirelitet vesz az, aki ezt használja. Nekem is volt ilyenem, de nem igazán tudtam vele derelyét gyártani, ami persze lehet, hogy az én hibám volt. Szóval ez akár hasznos is lehet.

fogsor helsett is fel lehet tenni, csak azt a 2 rudat meg kell szokni

szívesen kipróbálnám,mert a derelyét csinálni nagyon macerás,hol kapható??

Nos tévedés, ezzel nem derelyét lehet cakkozni, mert akkor előbb a derelye tésztáját kerek formákra ki kellene szaggatni, és ebbe az izébe csak utána lehet beletenni és félbehajtva összenyomni. Nekem is van ilyen a fiókomban, kaptam és tényleg nem tudom mire használni. Az itthoni barátfülét legegyszerűbb a másik ( gurulós )konyhaeszközzel készíteni, és az sem baj, ha nem egyforma. Fő, hogy finom legyen.

A műanyag sok mindenre jó, de ilyen helyekre nem igazán, merthogy öregszik, és olyankor nagyon frankón eltörik. Szóval figyelni kellene arra, hogy amit veszünk az mennyire lesz tartós. Amúgy meg gőzöm sincs hogy hasznos-e egy ilyen cakkozó vagy sem, még soha nem cakkoztam derelyét :)

Én évek óta használom,és meg vagyok vele elégedve.Ki kell nyújtani a tésztát,kb.3mm-esre,a hátulját rá kell nyomni,ezzel kerek lapok lesznek.Megfordítani,tésztát rá,szilvalekvár vagy sós húsos töltelék bele.Tökéletesen összenyomja,és szép cakkos lesz.Én sütőben sütöm utána meg.

és ugyanezt kézzel?

Nekem is van. Szerintem jó dolog.

Ez volt az echotv-én

nekünk is van!Nem is rossz dolog!De nem derelye cakkozó!A tésztából egy kört kell kivágni beletenni ebbe és belerakni dióslekvárt, összenyomni és kisötni!Kis kiflifélék lesznek belőle.Én már csak tudom most csinálja anyum!Pont amikor a tévében mutatták! :) (Télleg)

Volt egy lányismerősöm. Vett mindenféle konyhai ügyes kütyüt. pl: tvshop a legtöbbjük valóban használhatatlan és felesleges is volt. De a legdurvább hogy a főzéshez SEMMÍT nem konyitott.

lusta dédimamáknak ajánlva!

lusta dédimamáknak ajánlva!

nekem is van évek óta csak naygobb méretben. Imádjuk a pirogot, amit ezzel készítek el. Nem hülyeség, még csak nem is valami macerás.

Néhány politikusra szavazás után szívesen felszerelnék ilyet.

Új hozzászólás