Almahámozó, -magozó

  • 2007. november 20.
  • humusz

Almahámozó, -magozó

Hozzászólások

Már tudom mi hiányzik a műhelyből!

ez jópofa, kár hogy fölösleges

:)

még mindig a héjjában van a vitamin.../kivéve burgonya/

átalakitott cigány furo

átalakitott cigány furo

átalakitott cigány furo

Csak bele ne üljél véletlenül, mert mire felállnál akkorra te is magtalan leszel!

ez többet lehámoz az almáról, mint amit rajtahagy, inkább megeszem héjastól

És itt most mi a cél? Szép egybefüggő almahéj vagy megfosztani a héjától az almát?

ha nagyon igyekszel satuként is használhatod

ha véletlenül van otthon esztergád, azzal jobban lehet :-D

Elektromos nincs?

De van, én még vagy 6éves koromban láttam a TopShopban :) tutira lehet még kapni.

Nem jó az elektromos ez meg bóvli, sokkal jobb késsel meghámozni és a magot majd, később kihajítani én mindig úgy csinálom, mert sok saláltát és sütit csinálok belőle, meg néha megeszem héjastul, amikor magába eszem, mert úgy a finom

Teljesen fölösleges, haszontalan. Sőt, meg merem kockáztatni azt a kijelentést hogy még egészségkárosító is, ugyanis az alma héjában rengeteg, a szervezet számára hasznos tápanyag rejlik.

ezt a szerkezetet arra találták ki, hogy aki almát aszal nagy tételben ne rohadjon le a keze mire megpucol, kimagházaz kb. 400kg almát...

nincs tapasztalatom a "nagyüzemi" almaaszalással, de biztos, hogy ehhez meg kell hámozni szegény almákat?

Bevallom, sok gyümölcsész társammal egyetemben én beszereztem egyet. S nyilván nálam is van egy csomó felesleges áru, de ez nem az!! Pillanatok alatt meghámozza, magozza szeleteli az almát kézi erővel. S már pakolható is az aszalóba. Szóval nekünk bejött.

Csatlakozom Péterhez! Ez egy kimondott célszerszám, tökéletes segítség azoknak, akik nem ipari méretben akarnak almát aszalni de a 2-3 alma kapacitású hobbi aszalónál azért valamivel többet dolgoznak föl. Gyorsan és tisztán lehet vele dolgozni, kézi működtetésű és a jó minőségű darab valószínűleg egy életre szól. Valószínűleg "poénból" senki sem ajándékozza a rég' nem látott nagybácsinak, aki bontatlanul dobja ki, viszont a gyümölcsészeknek egy igen hasznos kis eszköz. juci: lehet így is úgy is, ha Göcsejben jársz, kipróbálhatod, melyik ízli jobban :-) nálunk a héja sem hulladék, aszalás után gyümölcsteaként hasznosul :-)

Új hozzászólás