Komposztálj velünk, ha iskolás vagy!

Időpont: 
csütörtök, 2016, január 28 - 00:00 - hétfő, 2016, február 29 - 23:00
Helyszín: 
pályázat

A Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda pályázatot hirdet 4-5-6-7 osztályos budapesti osztályoknak, komposztálós programban való részvételre. A nyertes osztályok egy gyakorlati kertészkedős/komposztálós foglalkozáson vesznek részt a Füvészkertben, ahol megismerkednek a komposztkészítés folyamatával, fontosságával.

Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak és mire használhatjuk a kész komposztot? Az iskola udvarán lehullott levelek, a focipályáról lenyírt fűnyesedék és a tízórai maradékai is mind hasznos hulladékok. Rajzoljátok, írjátok vagy bármilyen más technikával mutassátok be, hogy hogyan hasznosítanátok ezeket a hulladékokat. Használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát.

 A pályázatra olyan rajzokat, képzőművészeti alkotásokat várunk, melyek tükrözik a komposztálás folyamatát, eredményét /vagy egy esszét arról, hogy milyen anyagokat lehet komposztálni, mire használható az előállított komposzt.

 A nyerteseket szakmai zsűri választja ki.

 A nyertesek száma: 24 osztály.

 A nyertes osztályok, a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával egy gyakorlati komposztálós foglalkozáson vesznek részt az ELTE Füvészkert területén. A nyertes osztályokat április, május hónapokban fogadjuk.

 A pályázatokat a: [email protected] címre várjuk, 2016. február 29-ig.

 Eredményhirdetés 2016. március 11. A foglalkozásokat 2016 április-május hónapok folyamán tartjuk.

 A pályázaton tüntessék fel a résztvevő osztály és iskola elérhetőségeit, és a vezető pedagógus elérhetőségeit valamint a gyerekek neveit.

 A program a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával valósul meg.

További információ: 
Web: www.gyerekkertesz.hu E-mail: [email protected]