FÖLDHANGOLÓ közösségi ökotábor felnőtteknek

Időpont: 
hétfő, 2018, augusztus 13 - 00:00 - vasárnap, 2018, augusztus 19 - 00:00
Helyszín: 
Kács

A Földhangoló közösségi ökotábor célja az ökotudatos, közösségi létezés útjainak bemutatása. Igyekszünk közösen megtalálni ezeket az utakat, a különböző aspektusok mögé tudományos tényeket felsorakoztatni. Szakértők bevonásával segítünk kijutni az információáradat útvesztőiből a hangsúlyok megtalálásával. Eddigi táborainkat asszertív kommunikáció jellemezte, ezt igyekszünk ebben az évben még több serkentő vitában kamatoztatni.

„Az igazi felfedezéshez nem új tájak kellenek, hanem új szemek.”

 

A Földhangoló tábor megoldás-, cselekvés- és közösség központú. Az azonban nyilvánvaló, hogy a probléma felvetése elkerülhetetlen. Jelenlegi életvitelünk ökológiai, gazdasági és társadalmi értelemben fenntarthatatlan, valamint számos morális kérdést is felvet. Ma már elég sokan tisztában vagyunk ezzel, mégis – akarva-akaratlanul – mindannyian részesei és mozgatórugói is vagyunk a jelenlegi folyamatoknak. Vagy azért, mert nem tudjuk, miként változtassunk, vagy azért, mert úgy érezzük, nincsenek társaink ebben a törekvésben. Rengeteg információ áll rendelkezésünkre arról, hogy mit és hogyan lehet másként tenni. Ám a megvalósításhoz szükséges stabil, támogató alapot, a „megtartó erőt” a közösség adhatja meg számunkra.

 

A tábor maximális létszáma 30 fő, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

A tábor költsége 48 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, az összes program anyagköltségét, valamint az étkezéseket. A befizetett összeg a Kisközösségi Program működését segíti. 

Jelentkezni 2018. július 31-ig lehet a tábor honlapján: http://www.kiskozossegek.hu/foldhangolo

További információ: