Budapesti Nemnövekedési Piknik

Időpont: 
vasárnap, 2018, június 3 - 16:00 - 21:00
Helyszín: 
Valyó kikötő (https://www.facebook.com/valyokikoto/)

Társadalmunk számos, egymással összefüggő kihívással néz szembe, a klímaváltozástól a felemelkedőben lévő populizmusig, a növekvő egyenlőtlenségtől a terjedő idegengyűlöletig... és ezeket mindannyian átéljük a hétköznapjainkban is.

Szeretnénk meghívni titeket, hogy gyertek, és hozzátok magatokkal lelkes ötleteiteket és kétségeiteket, javaslataitokat és kérdéseiteket, tapasztalataitokat és terveiteket, és persze helyi, szezon és bio ételeket és italokat, hogy megosszuk ezeket egymással. Ezekben a viharos időkben a nyitott és baráti hangulatú találkozókra több szükség van, mint valaha.
A megoldás most történik, és mi mind a megoldás részei vagyunk - gyere és kapcsolódj!

A Nemnövekedés ("Degrowth" vagy "Décroissance" ) gondolata az elmúlt 15 évben bukkant fel. Ennek a figyelemfelhívó szónak a célja az volt, hogy valódi vita induljon arról, hogy a végtelen növekedés egy véges Földön lehetséges és kívánatos-e. A Nemnövekedés a civilizációnk lehetséges válságára hívja fel a figyelmet, és alternatív és koherens megoldásokat keres erre minden szinten. Mivel értjük, hogy egy sokrétű kihívással állunk szemben, ezért a Nemnövekedés azt keresi, hogyan tudnánk egy demokratikus és békés átmenetet elősegíteni egy helyi alapokon nyugvó, egymáshoz kapcsolódó közösségekből álló, társadalmi és környezeti igazságosságot támogató társadalomhoz.

Az eseményt számos olyan közösséggel együtt szervezzünk, akik aktívan dolgoznak ezen az átmeneten. Többen közülük részt vettek a 2016-ban Budapesten tartott 5. Nemzetközi Nemnövekedés Konferencia szervezésében. Akik szívesen megosztják a tapasztalataikat:
CargonomiaCyclonomia, ESSRG, Greendependent (Kislábnyom - Small Footprint), Sustainable CEUZsámboki Biokert, Zöld Szabadegyetem Egyesület, etc.

Olvass többet a Nemnövekedésről: http://nemnovekedes.net
.. angolul: http://www.projet-decroissance.net/?cat=35

Gyerekek és kutyák szívesen látottak!

 

További információ: 
http://nemnovekedes.net